El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

36 voluntaris vigilaran les muntanyes d'Alcoi per albirar incendis

La campanya dura del 5 de juliol al 13 d'agost. La conselleria d'Agricultura ho subvenciona amb 7.535 euros, i compta també amb la col·laboració d'AITEX.

De matí rebran formació i de vesprada vigilaran les muntanyes des de torres a Sant Antoni i les Pedreres, o en bici elèctrica per diferents camins.

"Aquest voluntariat ja porta 19 edicions (des del 2002), sent subvencionat per la Generalitat en pràcticament totes les campanyes anteriors, i sempre amb prou demanda per part dels voluntaris, que denota una gran sensibilitat de la societat per aquests temes", explica el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Enguany seran un total de 36 voluntaris que faran torns al llarg de 6 setmanes. Estaran allotjats a l'Hotel Rural la Safranera, on rebran formació de matí. I de vesprada, de 15 a 20 hores, tindrà lloc la vigilància. Un grup estarà a les torres de vigilància de Sant Antoni i les Pedreres, i el segon grup farà rutes en bici elèctrica. Des del departament de Medi Ambient també faran rutes en un vehicle 4x4 per donar suport als voluntaris.

La zona que es vigilarà compren el paratge del Racó de sant Bonaventura- Els Canalons; la Via Verda entre Batoi, el Poliesportiu i l'Estepar; l'àrea recreativa del Preventori, la Font de la Salut i la Font del Molinar. "Aquests punts, junt amb el de la casa forestal de vigilància del cim del menejador, al Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, i la caseta de vigilància del Montcabrer, situada al Parc Natural de la Serra de Mariola, vénen a cobrir un percentatge molt elevat del camp visual del terme municipal", expliquen des del consistori.