El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

37 empreses opten a fer les obres d'Entença d'Alcoi, que començaran en menys d'un mes

Les obres per remodelar Entença començaran en menys d'un mes, segons la previsió de l'Ajuntament
Suposa una inversió de 2.000 euros per metre quadrat per renovar totalment el carrer

S'inverteixen 2.000 euros en cada metre quadrat del carrer per a renovar-lo totalment: nou asfalt i voreres, noves infraestructures d'aigua i llum i noves tecnologies amb sensors i càmeres. És un dels projectes estrella del govern socialista, que té intenció de tindre-ho totalment renovat només comencem l'any 2019. Una de les majors crítiques veïnals és la reducció d'aparcament, estimada en vora un 15 per cent, però des del govern es mostren ferms en què "els carrers són per a les persones". Tot i això, a hores d'ara es negocia amb solars privats del barri per a poder habilitar-los com aparcaments.

Ara mateix el procés està en període de contractació, i els pròxims dies es coneixerà l'empresa que s'encarregarà de les obres del carrer Na Saurina d'Entença d'Alcoi. En un principi s'havien presentat 39 empreses al concurs, però dos d'elles han caigut per fer una baixa temerària: el contracte és de 2 milions d'euros i ells han reduït per sota de l'1,8 milions d'euros. Tot i això, el regidor Manolo Gomicia considera que és una alta xifra d'empreses interessades en el projecte "perquè es tracta d'una iniciativa molt interessant, atraient per la quantitat però també per les innovadores característiques del projecte. Moltes empreses volen incorporar una obra d'aquest tipus al seu currículum".

En el pressupost de 2018, que està previst s'aprove aquest mateix mes de gener, hi ha prevista una partida de 2 milions d'euros per a fer front al cost de les obres, tot i que posteriorment, el 50 per cent de les obres es finançaran amb els fons europeus del projecte DUSI. Són 2 milions d'euros per a renovar 1 quilòmetre del carrer més transitat d'Alcoi, la qual cosa suposa una inversió de 2.000 euros per metre quadrat.

Com saben, les obres d'Entença suposen una renovació completa del carrer i les seues infraestructures. Es renovarà l'asfalt, amb un material més silenciós; i també les voreres amb un material que absorbeix el Diòxid de Carboni. També es renovarà tota la infraestructura de llum i aigua. Les noves tecnologies estaran presents amb sensors que mesuraran la humitat o la llum, entre altres.

La previsió de l'Ajuntament és començar les obres en les pròximes setmanes, abans que acabe febrer. La primera fase afecta al tram entre el carrer Espronceda fins Isabel La Catòlica, i suposarà canvis en Isabel la Catòlica, que passarà a ser de dos direccions.

Una de les majors preocupacions dels veïns és l'eliminació de places d'aparcament, que des del consistori estimen en una reducció del 15 per cent. I és que el govern socialista d'Alcoi ha mostrat una aposta clara per potenciar carrers més amables per als vianants en detriment dels vehicles. Tot i això, des del consistori negocien amb els propietaris d'alguns solars al barri per a poder habilitar-los com aparcaments, amb la intenció d'aconseguir almenys 80 places.

Està previst que les obres que comencen en febrer d'aquest 2018 i tenen una duració estimada d'11 mesos.