El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

4.000 € per a restaurar el Círculo Industrial i Casa Laporta

Façana de Casa Laporta, ubicada a l'avinguda del País Valencià, 26.

Els dos propietaris reben el màxim possible segons les basses de la convocatòria: 2.000 € per al Círculo Industrial i 1.820 € per als propietaris de la Casa Laporta.

Els dos immobles es beneficiaran de les ajudes convocades per l'Ajuntament d'Alcoi per a la conservació d'edificis històrics de titularitat privada. Amb aquesta subvenció els propietaris es comprometen a organitzar visites per a públic en general i mostrar així el patrimoni arquitectònic de l'interior dels immobles.

Les ajudes van dirigides a pofefront al manteniment, conservació i restauració d'element d'ornat ubicats en interiors i jardins amb valor històric-artístic, pels propietaris d'immobles privats que s'ubiquen al conjunt històric artístic declarat BIC. Els dos propietaris reben el màxim possible segons les basses de la convocatòria: 2.000 € per al Círculo Industrial i 1.820 € per als propietaris de la Casa Laporta, edifici reformat l'any 1905 amb el projecte de l'arquitecte Timoteo Briet.

El Círculo Industrial ja va gaudir l'any passat d'aquesta ajuda -en el que suposava la primera convocatòria-, destinada a la restauració del sostre i taulat del «Salón Largo» i «el Rotonda», així com el repintat dels elements ornamentals del jardí incloent la barana de la font, els bancs i la fusteria exterior.

La regidora de Patrimoni, Lorena Zamorano, ha explicat que la voluntat de l'Ajuntament és "ajudar els propietaris amb aquells elevats costs derivats de la tasca d'especialistes i artesans, i a canvi poder fer visitables en determinades èpoques de l'any eixos indrets al públic en general".

Interior del Círculo Industrial d'Alcoi