El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

4 alumnes del Pare Vitòria fan pràctiques remunerades a l'Ajuntament

L'IES Pare Vitòria ofereix l'FP Dual d'Eucació i COntrol Ambiental.

En concret, en el departament de Transició Ecològica, ja que són estudiants del cicle d'Educació i Control Ambiental. Forma part de la nova FP Dual, on es combina la formació amb pràctiques remunerades en empreses o institucions.

Les pràctiques tenen una durada de 400 hores des de l'1 de setembre al 31 de gener, i es paguen amb el salari mínim interprofessional. És la posada en pràctica de l'FP Dual, on es vol complementar la formació acadèmica amb la laboral. Les empreses poden adherir-se, i així són partícips de la formació acadèmica dels futurs treballadors. També ajuda que els ensenyaments s'adapten a la realitat del treball.

En aquest cas, és el departament de Transició Ecològica de l'Ajuntament d'Alcoi la que s'ha sumat al conveni amb la conselleria d'educació per oferir aquestes pràctiques. I els alumnes són quatre estudiants de l'IES Pare Vitòria d'Alcoi. El regidor Jordi Silvestre explica que "estan participant activament en les tasques per a dur a terme el programa d'educació ambiental organitzat pel departament de Transició Ecològica i en altres activitats pròpies d'aquest departament, adquirint una experiència fonamental per a tractar amb alumnes de primària i l'ESO, realitzant tallers de reciclatge (d'oli, paper, tèxtil), visites al Canyet i Almàssera, així com repoblacions al nostre entorn. A més a més participen en l'organització de les mateixes i en la preparació de materials".