El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

4 detinguts a Alcoi: tres d'ells per robar la marihuana del quart

La Policia Nacional ha detingut a tres lladres per entrar en una nau i furtar plantes de marihuana. També ha detingut la víctima per ser qui tenia la plantació.

La Policia Nacional ha detingut a Alcoi tres homes per entrar a robar en una nau industrial del centre d'Alcoi. I també ha detingut la víctima del robatori, perquè dins la nau assaltada tenia 400 plantes de marihuana i estava enganxat fraudulentament a la llum.

La investigació s'inicia per una telefonada ciutadana, que alerta que ha vist tres homes fent un butró en el sostre d'una nau "molt pròxima al centre de la ciutat". El testimoni veu com entren en la nau i ixen en bosses de grans dimensions.

La Policia Nacional estableix un dispositiu policial i intercepta un vehicle amb dos dels tres autors del robatori, i comproven que els objectes furtats de la nau eren plantes de marihuana. Així, es decideix fer un registre en la nau assaltada, i descobreixen un cultiu amb vora 400 planes.

Els agents expliquen que la nau havia sigut llogada mesos abans per usar-la com magatzem de materials de construcció, però "fins al moment, no s'havia registrat cap activitat laboral". També comproven que la nau està enganxada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica. Per tot açò, també detenen al llogater de la nau i víctima del robatori.

L'endemà de tota l'operació també es localitza i deté al tercer lladre. Els quatre detinguts són tots espanyols, i d'entre 26 i 42 anys. Tres d'ells estan imputats per un delicte de robatori amb força i altre contra la salut pública, i el quart també per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Tots han parlat davant el jutge, que els ha deixat en llibertat amb càrrecs.