El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

4 hectàrees de pins, oliveres i matolls cremades en l'incendi de Xixona

Imatge de l'incendi de Xixona, facilitada pels Bombers

Els Bombers també han actuat aquest 13 de juliol en un incendi a la Font dels Patos d'Alcoi. L'han extingit ràpidament i ha afectat una zona de matolls. 

Això pel que fa al primer incendi, perquè poc després els bombers atenien un altre foc a prop que afectava un camp de garrofers. Els dos incendis estan a hores d'ara controlats.

Actualització: Extingits els dos incendis, El primer, que ha afectat 4 hectàrees, s'ha donat per extingit el 14 de juliol a les 7 del matí. El segon es va extingir la vesprada de dimarts 13 de juliol. 

 

El primer avís va entrar poc després de les 16.30 hores d'ahir, 12 de juliol, quan una veïna avisava a la Policia Local d'un foc a la zona de Nutxes. Els agents, en comprovar que hi havia flames al paratge de la Pineta, avisen al 112, i s'activa tot. Es desallotgen les vivendes properes al foc, i la Guàrdia Civil controla les carreteres per assegurar l'accés ràpid als equips d'extinció. Van 3 camions de Bombers, 2 vehicles, 2 brigades forestals, 2 hidroavions i 3 helicòpters. També acudeix una patrulla de la Policia Autonòmica, una de la Policia Local i 3 de la Guàrdia Civil; així com l'alcaldessa de Xixona, Isabel López i la regidora de medi ambient, Ainhoa López. Aquest incendi ha estat actiu tota la nit, i s'ha donat per controlat a les 11 del matí d'aquest dimarts 13 de juliol. Segons els primers càlculs, s'haurien vist afectades un total de 4 hectàrees de pi, olivera i matoll.

Encara es treballava en el primer incendi, ahir de vesprada, quan es detecta un altre foc a prop, en la partida Serratella, la CV-780 de camí a la Torre de les Maçanes. Les flames afecten un camp de garrofers i s'expandeixen cap al barranc. La Guàrdia Civil assegura la circulació en la CV-780 i comencen a arribar els Bombers a aquest nou incendi: 6 mitjans aeris, 6 unitats de Bombers del Consorci provincial, una unitat de Bombers voluntaris, i 2 brigades forestals. A les 00.06 es dona per controlat l'incendi, i durant tota la nit s'ha quedat una brigada de vigilància amb Bombers, Policia Local i Guàrdia Civil.