El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

4 milions en projectes d'inversió a Alcoi en els pressupostos de 2016

L'alcalde Toni Francés i la regidora d'hisenda Vanessa Moltó presenten els pressupostos 2016/AM
L'alcalde confia que els pressupostos s'aproven definitivament en el ple del 23 de novembre

El pressupost per a 2016 ascendeix a 53 milions d'euros, un 6 per cent més que l'aprovat per a 2015. L'alcalde Toni Francés i la regidora d'hisenda Vanessa Moltó asseguren que es tracta d'uns "pressupostos que primen les polítiques socials, les econòmiques i les inversions". De fet, 4 milions d'euros es destinen a projectes d'inversió com ara una solució per al polígon de Santiago Payá i Sant Benet, la posada en valor de l'illa de cases de Rodes a Santa Rosa o la construcció de dos rodones al Collao i l'eixida nord de la ciutat. Els pressupostos aniran al ple del pròxim 23 de novembre.

El capítol d'inversions en els pressupostos de 2016 ascendeix a 4 milions d'euros, un 11 per cent menys que l'any passat, que era de 4,5 milions d'euros. La regidora d'hisenda Vanessa Moltó ha explicat que als anteriors pressupostos, 3 milions d'euros es destinaven a pagar sentències, així que "ara hi ha 4 milions d'euros d'inversió real en la nostra ciutat". A més, una vegada es liquiden els pressupostos anteriors, des del consistori confien traure un romanent de vora 2 milions de tresoreria que passarien també al capítol d'inversions.

L'alcalde Toni Francés ha detallat alguns dels projectes que es duran endavant el 2016. Així, es destinarà 1 milió d'euros a la redacció d'un projecte que done una solució definitiva als accessos al polígon de Santiago Payá i Sant Benet, així com altres 15.000 euros per estudiar la seua connexió amb altres barris com Batoi. Pel que fa a l'illa de cases de Rodes, està previst traure a concurs, per 150.000 euros, la redacció del projecte que definisca els usos concrets. I a més, es destinen 105.000 euros a una actuació d'urgència per consolidar la façana i que no es deteriore fins que l'any 2017 es puga fer la inversió per dur endavant el projecte final. També es contempla una partida per construir dos noves rodones, al Collao i a l'eixida de la ciutat cap a Cocentaina; i una altra partida de 400.000 euros per cobrir la pista exterior del poliesportiu municipal. A més, es reserven 800.000 euros que cal pagar a l'empresa Ortiz en concepte d'indemnització pel projecte del Bulevard. En les pròximes setmanes es presentaran la resta de projectes que s'inclouen en l'apartat d'inversions de la ciutat.

Pel que fa a la resta del pressupost per a 2016, la regidora d'hisenda Vanessa Moltó ha explicat que es potencien les polítiques socials amb un increment del 79 per cent, i les de cooperació i solidaritat amb una pujada del 165 per cent. També la promoció econòmica, amb un increment del 130 per cent en les partides referides a comerç o innovació. Altres partides que pugen són les d'educació, amb un 64 per cent d'increment; esports amb un 72 per cent; i joventut amb un 242 per cent. Per aconseguir fer aquests increments, el consistori, tal com ha explicat vanessa Moltó, s'ha estalviat mig milió d'euros en el pagament d'interessos, han incrementat la recaptació de tributs per part del Govern Central i compten amb fortes inversions com és el programa signat amb el Ministeri i que proveirà de 6 milions d'euros per a rehabilitar vivendes.

L'alcalde Toni Francés assegura que s'han inclòs als pressupostos varies de les propostes presentades pels grups de l'oposició, excepte del PP que, segons Francés, no han presentat cap. Així les coses, Francés confia que els pressupostos no reben cap vot en contra i s'aproven definitivament en el ple del 23 de novembre.