El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

40 professionals en actiu orienten l'alumnat de La Salle Alcoi perquè reflexionen i trien el seu futur

Un dels 'rogles' amb professionals del Dret i alumnes de La Salle
  • Professionals alcoians expliquen els graus i també la seua experiència vital
  • Un dels atractius, la presència d'un gos ensinistrat dels bombers  i un militar

Els alumnes de Quart d'ESO i Batxillerat assistiren aquesta setmana a la 18 edició de la jornada d'orientació professional. 40 persones que actualment desenvolupen faenes en diferents disciplines oferiren els joves de La Salle Alcoi les claus que els ajudaran a decidir 'què volen ser de majors'.

Es compleix la 18 edició d'una experiència interessantíssima per a l'alumnat de La Salle Alcoi que es troba en un moment decisiu de la seua vida. En mesos, o en pocs anys hauran de triar el seu futur laboral i per tant, el destí de la seua vida. Davant d'una fase tan determinant, el col.legi els facilita l'assessorament de persones que treballen en diferents llocs en disciplines relacionades amb la Salut, la Tecnologia, l'Humanística, Arts i cicles formatius. No faltaren responsables dels centres ESIC i ACTIO. Per descomptat, tampoc del Campus d'Alcoi de la UPV i la Universitat de València.


Vora 120 alumnes de 4t d'Eso, 1r i 2n de Batxillerat escoltaren amb atenció les xarrades que cadascun dels professionals els impartien. Assessorament sobre cada professió, però també sobre els estudis, com afrontar-los amb els corresponents consells i en definitiva, com van a trobar en el futur el mercat laboral.

Letícia Rodrigo, cap d'estudis de La Salle, reconeixia a ARAMULTIMÈDIA que havia estat una gran experiència que els alumnes havien valorat de manera excepcional. "Ha estat tan enriquidora que algun d'ells reconegué que els consells i experiències que els havien transmés els havien fer reflexionar i fins i tot algú dubtava ara sobre què estudiar quan ja més o menys ho tenien decidit", assegura Rodrigo.

Els alumnes rotaven en grups de 4 o 5 persones en els espais habilitats en les tres sales més grans del col.legi "en un ambient molt familiar. Molts estaven molt nerviosos perquè no sabien què els anaven a contar". Leticia Rodrigo vol agrair els professionals assistents la inversió de temps realitzat en aquesta experiència que "els ajudà a triar un futur, a conéixer com són les assignatures i també a conéixer algunes professions de les quals tenien una idea diferent a la real. Per exemple, els agradà molt les possibilitats laborals de graus com Criminologia, o tot el relacionat amb el Branding aplicat al disseny, la moda o la Comunicació de la mà d'ESIC".

 Un gos dels bombers

Un dels atractius de la jornada fou la presència del bomber Andrés Blanquer, a qui acompanyà un gos ensinistrat que recentment li va salvar la vida un xiquet en una de les seues missions. Segons Rodrigo, "ens ha agradat molt la sessió perquè ens han transmés qüestions tècniques i relacionades amb els estudis, però també com es treballa en la vida real i aspectes humans importants com ara l'experiència del bomber o d'un militar que després d'estudiar Aeronàtica va decidir començar de zero com a soldat i ara ja és capità".

En definitiva, La Salle ha comptat amb una gran  representació del món de la Medicina i l’empresa alcoiana sent alguns d’ells famílies del nostre centre i fins i tot joves antics alumnes.

 

 

Llistat de professionals assistents