El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

400.000€ en ajudes per a turisme, empreses menudes i autònoms

Toni Francés ha assegurat que l'objectiu de les ajudes és assegurar la ràpida recuperació econòmica

L'Ajuntament de la ciutat d'Alcoi ha aprovat quatre línies d'ajudes dirigides principalment al sector turístic, a pimes i micropimes, xicotetes empresaris autònoms i professionals de diferents activitats. L'objectiu és pal·liar els efectes de la Covid en l'economia i el treball.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat 403.261,65 euros en 174 noves ajudes a través de quatre línies. Dues de les noves ajudes ‘Reactiva Alcoi’, una per al sector turístic i altra de subvencions nominatives a pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals de diferents activitats empresarials per pal·liar els efectes de la Covid. Les altres dues línies han estat per a beneficiar a microempreses de nova creació i per a donar suport al creixement i consolidació d'empreses joves a Alcoi.

 

Ajuda Reactiva Alcoi

En total s’han concedit 403.261,65 euros a través de quatre línies distintes. Dues de les noves ajudes ‘Reactiva Alcoi’, una per al sector turístic i altra de subvencions nominatives a pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals de diferents activitats empresarials per pal·liar els efectes de la Covid. Les altres dues línies han estat per a beneficiar a microempreses de nova creació i per a donar suport al creixement i consolidació d'empreses joves a Alcoi.

Les ajudes de ‘Reactiva Alcoi’ han beneficiat a més de 750 petites empreses i autònoms. Són dues línies que compten amb el fons concedit per la Diputació d'Alacant a través del Programa TEN 2021 per a reactivar l'economia i pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

La primera línia és la convocada al sector del turisme, a pimes, micropimes i autònoms amb domicili fiscal a Alcoi que es troben en funcionament a 1 de gener de 2019, dedicats a oci i hostaleria, allotjament reglat, agències de viatge i oferta receptiva; o guies i empreses de turisme actiu. D’esta línea s’han concedit un total de 10 ajudes per un valor de 26.000 euros.

En la segona línia de ‘REACTIVA ALCOI’ s’ha concedit un total de 87 ajudes per 212.933,74 euros que la Diputació d'Alacant ha assignat al municipi per subvencions nominatives a pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals de diferents activitats empresarials .

Ajuda Inici@

Finalment s’han aprovat un total de 56 ajudes del programa Inici@ amb 126.268,33 euros. L'objectiu del programa Inici@ és donar suport a la creació i localització de microempreses de nova creació o aquelles generades per transmissió de negoci, sempre que estiguen domiciliades en el terme municipal d'Alcoi, compten amb un màxim de 10 treballadors i amb xifra de negoci inferior als 2 milions d'euros.

Ajuda Consolid@

Consolid@ és un programa enfocat a donar suport a la consolidació i creixement de microempreses joves a Alcoi. Aquest programa aprofitarà per a ajudar a sufragar les despeses d'empreses constituïdes entre el dia 1 de gener de 2015 i el 30 de setembre de 2019, totes dues dates incloses. En total s’han aprovat 21 ajudes d’este programa amb un total de 38.059,58 euros.

Pla Resistir

Des del consistori també s’han gestionar les Ajudes Parèntesi I i II, incloses en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, amb 1,6 milions d’euros. Així mateix, mitjançant les dues convocatòries de ‘Reactivalcoi Comerç’, ha concedit 186.000 euros en ajudes per a incentivar el comerç de proximitat a la ciutat.

 

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha assegurat que “l’objectiu del nostre Govern és la ràpida recuperació econòmica i a la generació de riquesa en el nostre territori. Aquestes ajudes venen a complementar l'esforç que aquest Ajuntament ve duent a terme des que vam començar a patir les conseqüències d'aquesta crisi sanitària, econòmica i social, amb l'objectiu que cap sector es quede arrere i amb la vista posada en una recuperació que volem que siga tan ràpida com siga possible. També és important destacar que tenim un especial interés a atraure talent i ajudar als emprenedors, especialment als més joves, a desenvolupar i assentar el seu projecte a la nostra ciutat”.