El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

400 professionals participen en el 28º Congrés Nacional d'Estadística que acull el Campus d'Alcoi de la UPV

Taula inaugural del 28° Congrés Nacional d'Estadística Recerca Operativa / Campus UPV Alcoi

Durant els 4 dies de Congrés, s'impartiran 3 conferències plenàries i més de 50 sessions paral·leles que versaran sobre temes com la recerca operativa i l'estadística pública.

El Campus d'Alcoi de la UPV acull per primera vegada el Congrés Nacional d'Estadística i Recerca Operativa, que enguany celebra la seua 28a edició entre el 3 i el 6 de setembre. El congrés, que s'organitza cada any i mig, té lloc enguany per primera volta en una ciutat que no és capital de província.

La inauguració ha tingut lloc aquest dimarts 3 de setembre al Saló d'Actes de l'IVAM CADA Alcoi. Aquesta trobada està vinculada a les XII Jornades d'Estadística Pública, organitzades per la Societat d'Estadística i Recerca Operativa (SEIO), la Universitat Politècnica de València, i l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Durant els 4 dies de Congrés, s'impartiran 3 conferències plenàries i més de 50 sessions paral·leles que versaran sobre temes com la recerca operativa i l'estadística pública. La primera de les 'plenàries' serà impartida per Ana Paula Barbosa-Póvoa, de la Universitat de Lisboa, amb el títol 'Challenges and Perspectives in Sustainable Supply Chain'. El dimecres 4 de setembre, Daniel Peña Sánchez de Rivera, de la Universitat Carlos III, parlarà sobre 'Ciències de les dades, Big Data i Estadística'. L'última de les conferències serà de Li-Chun Zhang, de la Universitat de Southampton, amb el nom 'Administrative and big dara for Official Statistics'.

La part científica del congrés es complementa amb un programa sociocultural, on els participants i acompanyants podran visitar l''Alcoi Modernista', el Parc Natural de la Font Roja, així com gaudir d'un sopar (assaig fester) en una 'filà'.