El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

4,2 milions d'euros en ajudes per a pimes dels dos sectors principals de les nostres comarques: el tèxtil i el joguet

La Fira Heimtextil, en l'edició d'aquest 2019

Cada empresa pot accedir a una subvenció d'entre 20.000 i 200.000 euros, per a projectes que suposen una millora de la competitivitat. Et facilitem ací tots els enllaços i documents per a demanar l'ajuda. 

La Conselleria d'Economia ha convocat ajudes per a potenciar la industrialització al territori valencià, amb ajudes directes a xicotetes i mitjanes empreses que tinguen projectes per a millorar la seua competitivitat i sostenibilitat. Es tracta del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana per a l'exercici 2019, i que suposa la inversió de 32,2 milions d'euros per als 17 principals sectors de la Comunitat Valenciana. I entre ells estan dos dels sectors que més ocupació generen en les comarques de l'Alcoià - Comtat: el tèxtil i el joguet. 

En concret, es destinen 2,1 milions d'euros en ajudes a empreses del sector tèxtil; i altres 2,1 milions d'euros per al joguet. Cada empresa pot accedir a una subvenció que cobrisca el 35 per cent del total de les despeses subvencionables, amb un mínim de 20.000 euros i un màxim de 200.000 euros.

Ací pots accedir al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana on es publica l'ordre, i ací al detall del procediment, on s'informa de tots els passos a seguir per a reclamar l'ajuda. Poden accedir a les subvencions totes les PIMES, és a dir, empreses amb 250 o menys treballadors; i que econòmicament tinguen un volum de negoci anual no superior a 50 milions d'euros, o un balanç general no superior als 43 milions d'euros. Cal destacar que per a accedir a l'ajuda no cal tindre el domicili social de l'empresa a territori valencià, però el projecte d'inversió sí que s'ha d'executar "en un establiment productiu situat en la Comunitat Valenciana". Els projectes poden ser de tres tipus: creació de nous establiments industrials, trasllat d'instal·lacions o la millora de línies de producció. I dins d'açò es pot subvencionar, per exemple, l'adquisició de maquinària, aparells o transport; l'adquisició d'actius com sistemes operatius o programes informàtics; despeses d'auditories, o fins i tot col·laboracions externes necessàries per als projectes de millora. 

Des de la conselleria d'economia expliquen que és una mostra més de suport als sectors productius de les nostres comarques, com ja feren per exemple, amb la recent visita a Heimtextil, la fira més important del sector i on participaren vora 60 empreses de les nostres comarques. I a finals de gener també es traslladaran a Nuremberg per a donar suport a les empreses que estaran a la Fira del Joguet

Des d'economia i l'IVACE també avancen que no és l'única línia d'ajudes que hi ha ara mateix activa per a empreses, i recorden la web on es poden consultar totes les convocatòries. En l'àmbit comarcal també les associacions empresarials faciliten informació i assessorament al respecte, com és el cas de FEDAC.