El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

44.000 euros per a condicionar el barranc de Sort a Cocentaina

S'estima que les obres s'allargaran dos mesos

Ja s'han iniciat les obres per a millorar tant l'estabilitat com l'accés a aquesta zona de barranc, molt deteriorat per la diferència de cotes i el pas de l'aigua.

L'Ajuntament de Cocentaina informa de l'inici de les obres de condicionament i millora del barranc de Sort, al seu pas pel barri de Fraga al nord de la ciutat. Segons expliquen des del consistori, la diferència de cotes en el terreny en el seu encreuament amb l'avinguda del País Valencià, genera bots d'aigua que han derivat en una important erosió.

Així, s'han iniciat les obres per a reparar el buit que s'ha creat, es reposarà la solera en alguns trams, i s'injectarà formigó als laterals per cobrir tot el barranc i millorar l'estabilitat. "Aquestes obres de reparació presenten una elevada complexitat per les especials condicions de treball dels operaris que la duran a terme", expliquen des del consistori, i per això han decidit també millorar l'accessibilitat a aquesta zona de barranc amb una escala de formigó i una passarel·la que permeta el trànsit. També es millorarà l'accés lateral amb la neteja de les escales metàl·liques i la construcció d'un pou de registre.

Les obres compten amb un pressupost de 44.075 euros i una durada estimada de dos mesos