El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

449 pimes i autònoms alcoians demanen ajudes econòmiques a l'Ajuntament per la Covid-19

Ajuntament d'Alcoi / Arxiu AM

Fins al moment s’ha ajudat amb 166.300 euros, segons indica el consistori alcoià.

La Covid-19 i les mesures per al seu control han fet que les economies de pimes i autònoms s'hagen sacsejat. L'Ajuntament d'Alcoi ha rebut un total de 449 sol·licituds a les ajudes "Reactiva Alcoi" que s'han impulsat des del Consistori per a tractar de compensar aquesta reducció d'ingressos. Fins al moment s’han lliurat un total de 166.300 euros, segons indica el consistori alcoià.

Les ajudes municipals són tant per a negocis que han hagut de tancar a causa del Real Decret, com per aquells que no s'han vist afectats pel tancament d'establiments, però sí que ha experimentat una reducció d'ingressos amb relació als obtinguts abans de la declaració de l'estat alarma. Per al primer cas, es dóna una quantitat fixa de 300 euros i per al segon, es concedirà una quantia fixa de 200 euros.


Aquestes quantitats s'incrementaran d'acord amb els següents criteris, 200 euros en cas de tindre i acreditar un lloguer o hipoteca de local o nau industrial per al desenvolupament de la seua activitat econòmica. I 100 euros més per cada treballador que tinga a càrrec seu a data 1 d'abril, fins a un límit de 500 euros sempre que s'acredite no haver sol·licitat un ERTE.


Recordem que la subvenció està destinada a qualsevol entitat que exercisca una activitat econòmica, amb independència de la seua naturalesa jurídica. Poden desenvolupr una activitat econòmica sense treballadors a càrrec seu o, amb un màxim de 10 persones treballadores a data 1 de març de 2020, amb domicili fiscal i, si escau, el local de desenvolupament de l'activitat situat en el terme municipal d'Alcoi.


L'alcalde, Toni Francés, destaca que "els autònoms i les micropimes han patit molt a causa de la crisi provocada per la Covid 19 i com vam dir, des de l’ajuntament anàvem a donar-los suport. Gràcies a aquestes ajudes totes les persones i xicotetes empreses que no van poder accedir a les ajudes de Labora podran suportar millor aquesta situació".