El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

46.000 cites en un any per a fer gestions en l'Ajuntament d'Alcoi

Per a qualsevol gestió amb l'Ajuntament d'Alcoi cal demanar cita prèvia ací

El 29 de juny del 2020 es va posar en marxa la plataforma de cita prèvia per a qualsevol tràmit en l'Ajuntament d'Alcoi. En aquest any, s'han programat més de 46.000 cites, i s'han acabat les llargues cues o aglomeracions.

La pandèmia ha canviat moltes coses que ja no tornaran enrere. És, per exemple, el cas de la plataforma de cita prèvia per a gestions en l'Ajuntament. Abans de la pandèmia, un anava a l'Ajuntament, buscava el departament que necessitava i feia la cua. Però a partir del 14 de març del 2020, amb l'anunci de l'Estat d'Alarma, els tràmits presencials a l'Ajuntament es feien impossibles.

Quan es van recuperar les gestions presencials, es va fer necessària també la cita prèvia, que es demanava per telèfon a cada departament. Però el 29 de juny finalment l'Ajuntament posava en marxa el servei de cita prèvia, que unifica totes les gestions de qualsevol departament en una única plataforma.

Un any després, l'Ajuntament fa balanç i assegura que s'han gestionat 46.235 cites. La gran majoria, més de 21.200, eren per anar al SIAC, el Servei d'Informació i Atenció al Ciutadà, i on es pot, per exemple, demanar certificats, modificacions del padró o fer arribar documents per registre d'entrada. El segon servici més demandat és el PROP, amb poc més de 7.000 cites; Tributs ha rebut 4.600 cites i Recaptació quasi 4.100.

"Amb aquest sistema es garanteix un servei més eficient i eficaç", asseguren des de l'Ajuntament. "Cada persona pot triar el dia i hora que més s'adeqüe a les seues necessitats, eliminant les cues i esperes, contenint així en la mesura del possible les possibilitats de contagi i al mateix temps evitant les molèsties d'haver d'esperar en la cua i perdre el temps".