El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

46.323 persones estan cridades a votar en Alcoi aquest diumenge

Alcoi decidirà qui són les 25 persones que aquesta legislatura formaran la corporació local.

En els anteriors comicis de 2015, a Alcoi es van depositar un total de 32.459 paperetes destinades a elegir la corporació local, amb un índex de participació del 68,88%. 

Les eleccions municipals i europees d'aquest 26 de maig obrin la porta a la festa de la democràcia a 46.323 alcoianes i alcoians. Per a l'ocasió s'han disposat 176 urnes repartides en 88 meses electorals i 21 col·legis. 202 ciutadans s'incorporen al cens electoral respecte a les eleccions estatals del 28 d'abril, part d'aquests, estrangers que han manifestat la seua voluntat de votar. ARAMULTIMÈDIA realitzarà un desplegament durant la jornada electoral, amb presència en les seues de tots els partits per a recollir les seues reaccions.

L'escrutini de les eleccions europees serà el que es realitzarà en primer lloc pel qual, fins passades les deu de la nit, no s'espera que es tinga dades dels resultats electorals dels comicis locals. Cal dir que més de 800 persones han exercit el seu vot per correu en aquestes eleccions.

Els col·legis electorals estaran oberts entre les 9 i les 20 h. A més, s'habilitarà un servei telefònic gratuït, al número 900750070, perquè els electors puguen consultar en quin col·legi i mesa han de votar. També es pot consultar aquesta informació en el següent web municipal.

Un centenar de funcionaris locals treballaran perquè les eleccions puguen realitzar-se amb normalitat a la ciutat. Uns 30 representants de l'administració i 6 auxiliars estan encarregats de donar informació als electors. Tots ells, estaran acompanyats d'uns 100 policies, nacionals i locals, per torns, que estaran presents als espais habilitats per a exercir el vot. 

"Esperem que siga una jornada tranquil·la i participativa, i que, una volta més, les alcoianes i alcoians, de manera democràtica, diguen amb el seu vot el futur que volen per a Europa i per a la seua ciutat", ha declarat la regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano.