El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

46.657 alcoians estan cridats a les urnes el 26J

Un funcionari prepara les urnes per a demà, dia d'eleccions/Aj.
Creu Roja habilita un servei especial per ajudar a anar a votar a les persones amb mobilitat reduïda o problemes de salut

Arribem al dia de votacions, i d'ací poc parlarem de les xifres de resultats i la possibilitat, o no, de pactes. Però mentrestant podem parlar d'altres moltes xifres, com les d'organització de les eleccions. Per aquest 26J a Alcoi es mobilitzen més de 100 persones per a treballar: funcionaris, policies locals i nacionals i brigades de manteniment. Això sense incloure el dispositiu especial de la Creu Roja per ajudar a anar a votar aquells que no poden. A més, quasi 800 alcoians han estat triats en sorteig per a ser presidents, vocals o suplents en les meses electorals. Tot per atendre als més de 46.600 els alcoians amb dret a vot que estan cridats a les urnes aquest diumenge 26J.

A Alcoi ja està tot a punt per a garantir que demà, diumenge 26J, tenim un dia tranquil en què es garanteix el vot i la normalitat. En tota la ciutat hi ha un total de 88 meses electorals amb 176 urnes. L'Ajuntament mobilitza vora 100 treballadors. Així, 30 funcionaris estaran com a representants de l'administració als col·legis electorals, i altres 6 com auxiliars. El seu treball és penjar el cens en els col·legis, atendre les dubtes dels electors, solucionar incidències, garantir que es compleixen els requisits, i, finalment, passar les dades de participació i escrutini al centre de dades.

Pel que fa a les forces de seguretat, 48 policies locals i altres 47 nacionals vigilaran els col·legis, i altres 10 agents de la nacional faran rondes per la ciutat. I per últim, les Brigades de Serveis i Manteniment Elèctric, que tindran 13 treballadors actius per a resoldre incidències o retirar el material una vegada tanquen els col·legis electorals.

A tot açò cal sumar el dispositiu especial de la Creu Roja, per tal de prestar transport sanitari i transport adaptat a totes aquelles persones amb problemes de salut o mobilitat reduïda, per tal de garantir el seu dret al vot. Aquest servici es pot sol·licitar per telèfon, al 965332244, amb almenys dos hores d'antelació.

Però a més de tot el desplegament de treballadors, forces de seguretat i Creu Roja, també cal comptar amb els 792 alcoians que han estat triats per sorteig per a ser presidents, vocals o suplents en alguna de les meses electorals. Després del sorteig fet el 30 de maig, s'han acceptat 141 al·legacions de membres que no podran assistir, i s'han denegat 11.

L'Ajuntament també ha habilitat una web on es pot consultar, amb el DNI, el col·legi electoral i la mesa en la que cal votar. En total estan cridats a les urnes un total de 46.657 alcoians. La participació en les eleccions del passat mes de desembre va ser del 78 per cent, cinc punts percentuals per damunt de la mitjana nacional. Haurem d'esperar fins diumenge a la nit per comprovar si la participació alcoiana continua sent tan alta.