El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

46 municipis menuts de les nostres comarques tindran més serveis gràcies a professionals itinerants

Presentació d'itinerant

Alguns dels serveis podrien ser fisioterapeuta, veterinària, podologia, informàtica, climatització i refrigeració, carnisseria i fusteria, com ja succeeix a l'Alt Palància.

L’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) ha decidit ampliar el programa ‘Itinerant’ a 46 municipis de L’Alcoià, El Comtat i La Vall d’Albaida. L’objectiu del programa és coordinar una ruta de professionals autònoms itinerants que presten serveis bàsics necessaris en els diferents municipis a preus competitius, com per exemple, fisioterapeuta, veterinària, podologia, informàtica, climatització i refrigeració, carnisseria i fusteria.

A l’Alcoià i El Comtat participaran del programa Benifallim, Penàguila, Agres, Alcosser, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, L'Alqueria d’Asnar, Millena, Orxa, Planes, Quatretondeta i Tollos. Pel que fa a la Vall d’Albaida seran Aielo de Rugat, Alfarrasí, Atzeneta, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissoda, Benissuera, Bufali, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Montitxelvo, Otos, Palomar, Pinet, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

AVANT està esperant que els diferents municipis indiquen els professionals que necessiten per a posar-se en contacte amb ells i que el programa ‘Itinerant’ siga una realitat en aquestes comarques. El programa també és gestionat per Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

El programa ‘Itinerant’ està pensat per a acostar aquests professionals als habitants dels municipis més xicotets de la Comunitat Valenciana. Jeannette Segarra, directora general d'AVANT, indica que pretenen “que tinguen el servei a les seues cases i poblacions i no s'hagen de desplaçar fins a un altre municipi. Volem que els habitants d'aquests pobles no hagen d'eixir d'ells per a buscar professionals, i d'altra banda oferim als professionals del territori una oportunitat de trobar estabilitat i una manera de guanyar-se la vida en la seua mateixa comarca”.