El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

5 empreses volen fer el Pla Director d'El Palau

Són 3 empreses d'Elx, una de València i l'altra de Madrid. El calendari s'ha avançat uns mesos amb la licitació en juliol.

Ja s'ha acabat el termini perquè les empreses presenten propostes per a la redacció del Pla Director del Palau de Cocentaina, al qual es destinen 50.000 euros, 30.000 de la Diputació d'Alacant i 20.000 per part de l'Ajuntament. Finalment s'han presentat 5 empreses d'Elx, València i Madrid, i ara les propostes entren en fase de valoració. L'alcaldessa Mireia Estepa diu que estan "gratament sorpresos amb la celeritat de la licitació, ens van dir que no podria ser fins a novembre i han aconseguit avançar-la a juliol. Agraïm molt aquesta decisió que possibilitarà que la redacció del Pla estiga en mans del poble molt abans del que pensàvem".

Recordem que amb el Pla Director del Palau es tindrà un estudi detallat del monument i el seu entorn, amb la planificació arqueològica i arquitectònica, mesures de conservació i restauració i els usos i tipus de gestió. També s'inclou a petició de l'alcaldessa un avantprojecte específic sobre la plaça del Pla i la del Mercat, per tal de compaginar l'actual zona d'aparcament amb "una imatge que estiga més acord amb el Palau".

El regidor de patrimoni, Iván Jover, conclou dient que "el Pla Director és un document fonamental per al present i futur del Palau, per tal de conservar-lo en les millors condicions possibles i fer d'ell un espai per al gaudi de totes les persones, per això estem fent un seguiment exhaustiu de la licitació".

Reunió tècnica per a la licitació del Pla Director. Imatge de l'Ajuntament de Cocentaina