El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

5 filaes d'Alcoi encarreguen estudis tècnics per analitzar si perillen els seus locals a vora riu

Despreniments sota la Filà Llana
Despreniments de terra per culpa del temporal

Els terrenys afectats pertanyen a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Respecte als despreniments de terra provinent de les terrasses de 5 filaes d'Alcoi, el regidor de Festes, Raül Llopis, sosté que "l'únic que pot fer l'Ajuntament d'Alcoi és exigir a la Confederació que valore quin és el dany dels terrens". La situació no pareix ser tan alarmant com han manifestat a algunes filaes. No obstant, un comunicat intern de la Filà Llana parla de risc seriós i ha decidit anul.lar un assaig previst per a divendres

El temporal de pluja, neu i vent també ha afectat a la Festa alcoiana. Algunes filaes estan tenint problemes en els seus locals, com a conseqüència de despreniments de terra. Associació de Sant Jordi, Ajuntament d'Alcoi i les filaes afectades s'han reunit per valorar els danys i els passos a seguir. Un comunicat intern de la Filà Llana que circula per xarxes socials exposa les conclusions de la reunió entre "la resta de filaes afectades pel succés (Contrabandistes, Realistes, Muntanyesos i Abencerratges), el regidor Raül Llopis i el president de l'ASJ (Juan José Olcina)".

La primera filà que ha decidit no celebrar el pròxim "ensaio" (divendres 27 de gener) en el seu local és la Filà Llana. Les conclusions de la reunió segons el comunicat de la Llana han sigut que "per part de l'Ajuntament sen's ha traslladat que la situació és molt més greu del que en un principi pareixia". En aquest comunicat intern també s'exposa que "tots els afectats ens hem posat en contacte amb un Enginyer de Camins per a que puga realitzar l'informe de la situació i traslladar quins seran els pasos a seguir". En aquest comunicat també es pot llegir que "una vegada rebam l'informe de l'enginyer vos traslladarem el seu contingut. Però les primeres impresions són molt negatives".

Aquests terrenys pertanyen a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Respecte a aquest fet, el regidor de Festes, Raül Llopis, sosté que "l'únic que pot fer l'Ajuntament d'Alcoi és exigir a la Confederació que valore quin és el dany dels terrens". Llopis continua dient que "cada filà ha d'aportar el seu informe, ja que és la propietaria de cada local".