El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

50 Anys de relació entre la Unió Musical d’Atzeneta d’Albaida amb la Filà Cides

Imatge de Pau Sanmiguel/Filà Cides

En total s’han presentat 5 dissenys de logotip i va resultar guanyador el presentat per Jose M. Piñero Álvarez.

La primera vegada que van estar junts va ser al 1973 i des d'aleshores han disfrutat any rere any d'alferesies i capitanies, dos Sant Jordiets i molts moments tant a Alcoi com a Atzeneta. Amb la presentació del logo, arranca un seguit de programació per celebrar l'aniversari.

Va ser a 1973 el primer any el que la Unió Musical d’Atzeneta d’Albaida va acompanyar a la Filà Cids. Ha sigut des d’eixe moment que any rere any ha anat gestant-se una relació ferma i consolidada, compartint junts tres alferesies i capitanies, dos Sant Jordiets i nombrosos moments viscuts, tant en Alcoi com a Atzeneta.

És per això que per tal de celebrar aquest 50 aniversari la Filà Cides ha programat tota una sèrie d’actes que ja han donat inici amb l’elecció del logotip commemoratiu d’aquesta efemèride.

Mitjançant un concurs intern, tant festers i festeres de la Filà com músics de la banda han presentat una sèrie de dissenys que posteriorment han sigut exposats i votats pels membres d’ambdues entitats. En total s’han presentat 5 dissenys i va resultar guanyador el presentat per Jose M. Piñero Álvarez.

En aquesta mateixa Assemblea Ordinària la Filà va aprovar la proposta de la Junta Directiva de nomenar a la banda com a Soci d’Honor, màxima distinció que es pot atorgar a una entitat. En la mateixa Assemblea es va nomenar també com a Cids d’Honor a Ulises Dueñas Seguí i Francisco Aznar Sánchez, i com a Primer Tro d’Honor a Juan Quiñonero Pérez.

Aquest és el punt d’inici d’altres actes que estan programats i que finalitzaran amb un concert commemoratiu que es celebrarà el proper 11 de març, amb un assaig posterior en el que els músics, festers i festeres podran gaudir i formar junts. En aquest mateix concert tindrà lloc l’estrena de la marxa commemorativa que la Filà ha encomanat al compositor atzenetí Ramón Garcia i Soler.