El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

50 edificis d'Alcoi han demanat l'ajuda ARRUS de rehabilitació de vivendes

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés, i el regidor Manolo Gomicia, presenten les dades de sol·licituds del pla ARRUS/AM
L'Ajuntament negocia perquè s'incremente la subvenció i puguen accedir a l'ajuda quantes més vivendes millor

Ha sigut tot un èxit. Un total de 387 vivendes, incloses en 50 projectes, han sol·licitat participar del programa de rehabilitació ARRUS. Són quasi el doble de les que s'havien previst. Ara l'Ajuntament negociarà amb el Ministeri perquè s'incremente la subvenció, per vore si poden accedir més projectes a l'ajuda.

Ja ha finalitzat el termini per sol·licitar ajudes al Pla ARRU, el Pla Estatal de Foment al lloguer de vivendes, Rehabilitació edificatòria i Regeneració i renovació urbanes. I ha sigut tot un èxit. En un principi, s'estimava que el total de l'ajuda podria arribar a 200 vivendes, però s'han presentat projectes per a un total de 387 vivendes, quasi el doble que el previst. Això pel que fa a la línia destinada a rehabilitació, renovació i accessibilitat de vivendes. Hi havia una segona línia destinada a obra nova, a construcció, i en la que no s'ha presentat cap sol·licitud.

Ara mateix els tècnics revisen tots els projectes presentats, per determinar quins poden accedir a l'ajuda. Tot i això, des de l'Ajuntament treballen per aconseguir més inversió per al capítol de rehabilitació, i que així puguen accedir més edificis a la subvenció.

Recordem que hi ha una inversió prevista d'1.800.000 euros per a la part de rehabilitació de vivendes, i els projectes presentats suposen una inversió de 3.500.000 milions d'euros. Per altra banda, per a nova ediificació n'hi havia previst 1.300.000, però com ha quedat desert, l'Ajuntament vol que la part que posaven Ministeri i Generalitat per a aquest capítol - 700.000 euros - passe a formar part de la línia de rehabilitació.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha mostrat la seua satisfacció, i assegura que és "una mostra de la necessitat que hi ha de rehabilitar vivendes a la nostra ciutat, però també la voluntat dels propietaris de millorar les seues vivendes. Demostra també que eixa aposta que està fent el govern valencià i l'Ajuntament d'Alcoi va traduint-se en projectes de millora de la ciutat, en inversió per la ciutat i en millora de l'ocupació en la ciutat d'Alcoi". Això si, Francés assegura que "no volem que es perda ni un euro dels fons de la Generalitat i el Ministeri", i per això, demanaran més diners. "Si podem arribar a les 300 vivendes seria una bona dada", conclou l'alcalde.

Si tot va com està previst, a finals del mes d'octubre se sabran els projectes que accedeixen a l'ajuda, i les obres en els edificis podrien començar a finals d'any o principis del 2017. 

 

Els projectes presentats

En total, s'han presentat 50 projectes que afecten un total de 387 vivendes. 13 dels projectes són per a una rehabilitació integral de l'edifici, altres 21 per millorar l'accessibilitat o instal·lar l'ascensor, i 16 per a conservació de les façanes.

Per barris, 24 dels projectes són al nucli antic, 17 al barri de Santa Rosa i 9 a l'Eixample, D'aquestes 9 últimes, 5 pertanyen al carrer d'Entença, pendent d'una renovació integral que també entra en aquest pla ARRUS. Ara mateix els tècnics revisen el projecte i les ores començaran a principis del 2017.

Toni Francés recorda que aquest programa d'ajudes, el pla ARRUS, suposa el "major esforç inversor en rehabilitació i regeneració urbana" a la ciutat, amb un total de 5,4 milions d'euros d'inversió prevista.