El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tercer any amb reducció d'incidents en la Fira de Tots Sants

Des de la regidora de Fira asseguren que s'han reduït els incidents en els últims 3 anys. Enguany el dispositiu està format per 100 agents de la Guàrdia Civil (inclòs l'helicòpter de trànsit); tota la plantilla de la Policia Local i suport de poblacions veïnes; reforç de la Policia Nacional per a temes d'estrangeria i la Policia Autonòmica. A banda cal sumar a Bombers, Protecció Civil o controladors municipals, entre altres.

Ja s'ha celebrat al consistori contestà la Junta de Seguretat per organitzar el dispositiu per a la pròxima Fira de Tots Sants. Recordem que enguany serà de tan sols 3 dies, però la primera d'Interés Turístic Internacional, així que l'afluència pot ser similar que altres anys. Així les coses, també serà similar el dispositiu de seguretat,  format no sols per les forces de seguretat (Guàrdia Civil; i Policia Local, Nacional i Autonòmica) sinó també cal sumar a Bombers, Protecció Civil, Creu Roja, i controladors municipals als pàrquings del municipi. La reunió ha estat presidida pel secretari de la subdelegació del Govern, José Antonio Cuadros; i amb l'alcaldessa Mireia Estepa i la regidora de Fira Mariona Carbonell.
Un dispositiu que assegura una Fira amb pocs incidents. Mariona Carbonell assegura que ja són tres anys consecutius en el descens de xifres d'incidents, i dos anys si comptem les activitats d'oci nocturn.


El dispositiu compta amb un suport de 100 agents de la Guàrdia Civil, no sols per a controlar la ciutat, sinó també les urbanitzacions i zones de camp. Antonio Darder, segon cap d'operacions de la comandància d'Alacant, explica que en cites com la Fira es potencia la vigilància als voltants de la ciutat per evitar robatoris en vivendes.

 

Pel que fa a la Policia Nacional, actuen concretament en l'àmbit d'estrangeria, com explica el cap de la Policia Nacional d'Alcoi, Jesús Sánchez.

 

L'alcaldessa Mireia Estepa assegura que és un treball col·lectiu "per a garantir que la Fira siga segura i la gent vinga a disfrutar".