El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

56.000 euros per a habilitar el CCJ d'Alcoi perquè puga acollir tallers de formació

El Centre Cervantes Jove
Les obres començaran d'ací poc i des del consistori asseguren que no interferiran en les activitats que estan fent-se al centre

Era una de les crítiques de Compromís, la falta d'espais habilitats per a oferir tallers de formació del SERVEF a aturats de llarga durada. Ara l'ajuntament anuncia l'adjudicació de les obres al Centre Cervantes Jove perquè complisca la normativa.

Els tallers d'ocupació dirigits a aturats de llarga durada estan suspesos a Alcoi des de fa temps pel canvi de la legislació estatal. El tema ha sigut qüestió de debat municipal, sobretot per part de Compromís que ha lamentat que s'hagen perdut subvencions durant l'any passat per aquests tallers, i demanava llocs habilitats per a poder oferir aquesta formació.

Doncs bé, la Junta de Govern del consistori alcoià ja ha aprovat l'adjudicació de les obres per habilitar el CCJ, El Centre Cervantes Jove, per tal que puga albergar aquests tallers en un futur. Les obres les farà l'empresa Construcciones y Excavaciones SL, per un preu de 56.800 euros, per davall dels 65.000 euros de licitació inicial.

Les actuacions han d'adaptar l'impressionant edifici de Cervantes perquè complisca amb els recorreguts d'evacuació del Document Bàsic de Seguretat contra Incendis. S'instal·larà una nova escala en l'accés més proper al pont de Cervantes, i s'adaptaran les portes que han d'obrir cap a fora. També en aquest accés s'eliminarà la rampa que hi ha per damunt dels escalons. En l'interior de l'edifici es canviaran totes les portes d'accés a les diferents habitacions per tal de complir amb les dimensions mínimes que estableix la normativa d'accessibilitat. Per últim, es construirà una nova zona de lavabos i dutxes en la primera planta. Més detalls en el plànol de les obres adjunt a la notícia, ací a la dreta sota la imatge.

Des del consistori confien que les obres, que començaran d'ací poc, no interferisquen en les diferents activitats juvenils i educatives que es fan al CCJ. La regidora de joventut Maria Baca explica que es concretarà amb l'empresa "com desenvoluparem les obres, però pensem que aquestes es poden compatibilitzar perfectament amb les activitats que fem al CCJ. Tenim un edifici molt gran, pel que encara que alguna activitat haja de, momentàniament, canviar d'aula, pensem que hi ha suficient espai per a poder seguir amb l'activitat".