El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

572 alcoians actualitzen les dades dels seus gossos

La unitat canina de la policia local informa als alcoians sobre la nova ordenança
A més, en les últimes setmanes s'ha detectat 4 animals sense el xip, 5 potencialment perillós i un gos solt

422 han censat a l'animal, i 150 han comunicat la defunció del gos. A més, la unitat canina de la policia local ha identificat 5 gossos potencialment perillosos, altres 4 que no tenien xic, 28 sense censar i un que estava solt.

La majoria, 422, han censat a l'animal, que no estava inscrit en els registres del consistori. La resta, 150, han anat per a notificar la mort de l'animal, de la que no s'havia deixat constància. Però a més, en els últims dies, la unitat canina de la policia local ha identificat 5 gossos potencialment perillosos, altres 4 que no tenien el xip, i un últim gos que estava solt i per a l'amo del qual s'ha iniciat un procés sancionador. També s'ha identificat altres 28 animals que no estaven censats, i s'ha donat un termini als propietaris d'un mes per anar al consistori i actualitzar les dades.

Des del consistori recorden que ja ha entrat en vigor la nova ordenança de tinença d'animals, que inclou la polèmica prova d'ADN. Des de l'Ajuntament asseguren que "abans de començar la campanya el cens municipal només tenia al voltant de 4000 gossos censats pel que el cens ha augmentat en un parell de setmanes en més d'un 10 per cent".

Un dels aspectes d'aquesta nova campanya es debatrà en el plenari del mes de desembre, previst per al dilluns 18. En concret es tracta de les proves d'ADN als gossos per tal de poder identificar-los pels excrements, o per tal d'evitar abandonaments i maltractaments. Com saben, s'ha creat una plataforma de gent que no comparteix la iniciativa, i ha presentat una moció perquè la qüestió es debata en el plenari.