El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

58 majors aïllats a la residència de majors d'Alcoi, i Sanitat anuncia reforç de personal a l'àrea de salut

La Consellera Ana Barceló eleva a 58 els majors aïllats amb símptomes al DomusVI d'Alcoi, 8 dels quals estan controlats per la Unitat Hospitalària Domiciliària. Assegura que s'han incorporat 4 infermers i 6 auxiliars, i està prevista la contractació d'altres 31 persones. També anuncia que les residències amb brot de coronavirus, publiques o provades, passen a estar sota el "control i protecció" de la Conselleria de Sanitat. 

La residència de majors DomusVI d'Alcoi passa a estar sota el "control i protecció" de la conselleria de Sanitat. La d'Alcoi i totes aquelles residències, públiques o privades, on s'haja detectat un brot. Així ho ha anunciat la consellera de sanitat Ana Barceló, qui explica que així s'asseguren que el personal sanitari adscrit a l'àrea de salut pot prendre "quantes mesures considere necessàries dins de la residència" per al control de la pandèmia, així com tindre "plenes facultats sobre el conjunt del personal". Es designarà un responsable propi de l'àrea de salut que faça seguiment de la residència, i la conselleria té "plena capacitat d'inspecció" per controlar la situació. 

La Consellera ha elevat a 58 els majors que estan aïllats i amb símptomes dins de la residència de majors, dels quals 8 estan controlats per la Unitat Hospitalària Domiciliària. I ha anunciat reforç de plantilla. Diu que anit s'incorporaren a l'àrea de salut 2 infermers, i 4 auxiliars, i aquest matí 18 de març s'han incorporat altres 2 infermeres i 2 auxiliars més. I està prevista la contractació de 21 persones més: 1 metge, 2 infermeres, 18 tècnics d'atenció. També es facilita des del dia 14 de març "el material necessari així com medicaments i suport de la Unitat Domiciliària a Domicili".