El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

59 artistes de tota Espanya es presenten als ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ IVAM CADA Alcoi

IVAM CADA Alcoi / AM

De les 59, 21 creacions presentades són d'Alcoi. 

Els ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ de l’IVAM CADA Alcoi han superat el nombre de treballs presentats. Són 59 i fa dos anys foren 41. En 2021 s’han presentat persones d’11 províncies diferents de tot el territori espanyol.

D’aquestes 21 són de la ciutat d’Alcoi, 12 de la resta de la província d’Alacant i també 12 de València. A més hi ha 4 de Barcelona, 2 de Castelló i Cartagena i un de Còrdova, Gijón, Osca, Illes Balears, Salamanca i Sevilla. Ara s’han remés els projectes al jurat per a la seua valoració.


La present convocatòria dels ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ té per objecte regular la concessió en règim de concurrència competitiva el programa de 3 premis de creació, investigació i producció en arts contemporànies amb l'objectiu de secundar, promocionar i difondre la creació i la investigació artística i cultural. Una de les novetats d'enguany respecte a la primera edició, ja que desapareixen els premis per seccions i que hi haurà tres premis als tres millors projectes dins dels àmbits de creació de les arts visuals de 10.000 euros.


És important assenyalar que el projecte haurà d'estar dins dels àmbits de creació de les arts visuals: creació plàstica, creació musical, videoart, instal·lació/performance, etc.


El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca que “en aquesta edició hi ha 18 propostes més que en la primera, estem satisfets per aquest augment. També hem de destacar la repercussió que van tenint aquests premis a escala nacional, amb participats no només de la nostra Comunitat, també de la resta d’Espanya. Tenim uns premis que són unes ajudes obertes a què creadors de tot el territori estatal vinguen a desenvolupar les seues creacions a la nostra ciutat. Hem treballat molt i, sobretot, amb molta gent perquè aquests premis siguen un exemple per a altres ciutats i estem segurs que impulsaran de manera decidida eixa factoria creativa que volem que siga Alcoi”.