El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

6 milions d'euros per rehabilitar Alcoi

L'alcalde Toni Francés signa l'acord pel qual s'invertiran 6 milions d'euros a la ciutat
El pla suposa la rehabilitació de vivendes i reurbanització de carrers al Centre Històric, Santa Rosa i l'Eixample

L'Ajuntament d'Alcoi s'ha adherit a un pla estatal per a rehabilitar 200 vivendes i reurbanitzar carrers dels barris de Santa Rosa, l'Eixample i el Centre Històric. El total del pla suposa una inversió de 6 milions d'euros que s'aporten a quatre bandes: Ajuntament, Govern Valencià, Ministeri de Foment i particulars. L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que és "el projecte més ambiciós dels que s'han desenvolupat en la nostra ciutat en els últims 20 anys, un d'eixos projectes que transformen la ciutat i milloren la vida dels ciutadans".

En concret, el Pla suposarà la rehabilitació de 200 vivendes als tres barris de la ciutat, la reconstrucció d'altres 16 i la reurbanització de diferents carrers com ara Entença a l'Eixample, o el carrer Barbacana i la placeta les Xiques al centre.

Totes aquestes obres suposen una inversió de quasi 6 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament aporta 2 milions; el Ministeri de Foment 1,8 milions; 600.000 euros la Generalitat i 1,4 milions els particulars.

Els dos milions d'euros que aporta l'Ajuntament es destinaran a la reurbanització del carrer Entença. L'alcalde Toni Francés explica que aquesta obra ja està pressupostada i ara en procés per contractar l'equip redactor. A més, per cada vivenda que es rehabilite dins del programa, l'Ajuntament rebrà 2.000 euros per a la urbanització. "Calculem - explica l'alcalde - que el finançament que podem obtindre per part de l'Estat podria arribar als 400.000 euros, que suposa aproximadament el 30 per cent del cost de l'actuació".

Per altra banda hi ha un projecte concret per a rehabilitar el carrer Barbacana i la placeta de les Xiques al centre. A aquest projecte es destinen 450.000 euros finançats per complet entre el Ministeri i el Govern Valencià.

Pel que fa a la rehabilitació de vivendes, es poden adherir tots els particulars que ho vulguen. Les comunitats que ho sol·liciten rebran una subvenció de fins al 55 per cent del cost total de les obres. Per a cada vivenda que es construïsca de nou, es pot accedir a una ajuda de 30.000 euros.

El programa finalitza a finals de 2016 i suposarà, segons estimacions municipals, la creació de 150 llocs de treball. S'habilitarà a més una oficina per informar els ciutadans interessats. L'alcalde Toni Francés assegura que aquest pla és producte del canvi de govern valencià i de la millora de les relacions del consell amb Alcoi. Assegura Toni Francés que l'anterior govern no havia gestionat ni presentat cap projecte a aquest pla estatal, i que ara ha sigut possible gràcies a la intervenció del nou consell.