El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

6 sancions per al propietari d'un gos potencialment perillós

Imatge d'un pit-bull amb morrió. Foto Creative Commons de Tatiana Sapateiro
S'ha sancionat altres dos propietaris de gossos per no tindre el xip

Són 5 sancions greus i altra molt greu. Es tracta d'un gos potencialment perillós que no estava inscrit en el registre, no té xip i no compleix el calendari de vacunacions. El propietari l'havia deixat a càrrec d'un familiar, qui el tenia solt sense cap mesura de protecció amb un grup de xiquets. És un dels tres propietaris de gossos sancionats en els últims dies.

Ha comés 5 infraccions greus i 1 molt greu. Les cinc greus són perquè el gos, un pit-bull, no estava inscrit en el registre de gossos potencialment perillosos, no té xip, no compleix el calendari de vacunació, estava solt i no tenia morrió. La infracció molt greu és perquè havia deixat el gos a càrrec d'un familiar, "donant-se el cas que el gos estava solt amb tres menors (d'uns 5-6 anys) sense cap mesura de protecció enmig del carrer".

És un dels expedients que s'han resolt aquesta setmana en la Junta de Govern d'Alcoi, i on s'ha sancionat altres dos propietaris de gossos. El segon expedient inclou una infracció lleu per un gos sense registrar, i una infracció greu perquè aquest gos no tenia xip. La mateixa sanció, la falta de xip, és la que s'inclou en el tercer expedient.

La informació del consistori no concreta l'import de les sancions, però recordem que en el cas de les lleus, van dels 30 als 600 euros; les greus dels 600 als 6.000 euros; i les molt greus dels 6.000 als 18.000 euros. L'ordenança de tinença d'animals d'Alcoi es pot consultar ací.

Segons informen des del consistori, en la mateixa junta de govern s'ha aprovat la llicència administrativa per a la tinença d'un animal potencialment perillós, un gos de la raça American Staffordshire Terrier.