El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

60.000 euros per als pressupostos participatius de Xixona

Taller al Teatret / Aj. Xixona

Tota la informació dels pressupostos participatius 2021 es pot consultar a aquesta web.

Aquest dilluns 7 de setembre comença la tercera edició dels pressupostos participatius de Xixona. El consistori ha decidit posar a disposició de la ciutadania 60.000 euros dirigits a activitats i inversions. La novetat d'aquesta edició és el vot telemàtic. D'aquesta manera s'amplia la possibilitat que tothom vote i que es faça de manera més segura per la situació de la Covid-19.

La intenció que tenen els pressupostos participatius en aquesta edició és augmentar el grau de participació de tota la població, crear un clima de consens i involucrar als diferents col·lectius i associacions de Xixona.


La ciutadania podrà assistir a tres tallers que es realitzaran en El Teatret i que es plantegen com una activitat contínua al llarg de les següents dates: el primer es farà el 10 de setembre i estarà centrat en la cerca de necessitats. En el segon taller, el 17 de setembre, es treballarà la formulació de les propostes. Finalment, el de l'1 d'octubre servirà per a la priorització de les propostes. L'horari dels tres tallers serà de 18 a 20 h. L'aforament estarà limitat a 25 persones i s'haurà de realitzar una inscripció prèvia en la web xixonaparticipa.com.

La novetat d'enguany és, precisament, el desenvolupament d'una plataforma digital amb l'objectiu de facilitar el procés de participació. Qualsevol veí podrà realitzar també proposades en línia a través de xixonaparticipa.com del 7 al 20 de setembre. En aquesta web se centralitzarà tota la informació dels pressupostos participatius 2021. D'aquesta manera qualsevol persona interessada estarà informada sobre l'estat en el qual es troba el procés i podrà participar còmodament des de la seua casa. Els requisits per a això són tindre 16 anys i estar empadronat a Xixona.

Una vegada tancada aquesta primera fase, els diferents departaments tècnics de l'Ajuntament realitzaran estudis de viabilitat de les propostes per a configurar el llistat final que passarà a la fase de votació. Aquest segon període comprendrà del 19 al 30 d'octubre, amb la possibilitat de realitzar el vot tant telemàtic com presencial en urnes.