El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

60.000 persones visitaren la Fira de Castalla, segons estimació municipal

Des de l'Ajuntament han arreplegat comentaris i valoracions dels diferents agents involucrats per a millorar en la pròxima edició.
 

És una estimació, però per al pròxim any volen instal·lar comptadors i tindre una xifra reial d'afluència a la Fira. Sí que han fet un sondeig i han vist que han tingut visitants de diferents països del món.

Gran èxit de la Fira de Sant Isidre, al que torna després de la pandèmia i a més renovada i amb moltes novetats. S'ha canviat el circuit i ha hagut menor espai expositiu, però millor organitzat, així que les diferents parades comercials sí que s'han incrementat. S'ha donat protagonisme de nou als sectors que iniciaren fira: automoció i maquinària agrícola, i a partir d'ells s'ha desenvolupat la resta de fira comercial.

Enguany l'afluència ha sigut molt gran i s'ha notat als carrers. Des de l'Ajuntament estimen que han passat per Castalla vora 60.000 persones, però de moment és una estimació perquè enguany no s'han instal·lat comptadors. Sí que es preveu instal·lar-los l'any pròxim i així tindre xifres reals d'afluència.

Des de turisme han fet un sondeig a 1.800 visitants, i s'han trobat que tenen turistes d'arreu tot el món. Els dels països propers com França venen en autocaravana, però han tingut visites fins i tot d'Amèrica, tant dels nord com del sud. Des del consistori consideren que l'estratègia de comunicació per xarxes socials ha funcionat.

En xifres, la fira ha comptat amb 103 parades: 13 d'expositors de gran format, 27 d’alimentació, 17 de venda ambulant, 21 atraccions, 17 d’associacions i comerç local i 8 llocs de turisme. Tot reorganitzat en 35.000 metres quadrats, "el que ha propiciat un recinte més compacte i sense carrers ni espais buits i per tant més còmode i senzill de recórrer". Per a les pròximes edicions també es vol implantar un sistema per a poder quantificar el volum de negoci generat a la Fira.

En el vídeo, l'alcalde de Castalla Antonio Bernabeu, i les regidores de turisme i de fira, Maite Gimeno i Gema Sánchez, fan balanç d'esta edició 2022 de la Fira de Sant Isidre.