El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

60 persones en risc d'exclusió social es beneficien en Cocentaina de taller d'orientació laboral

Els tallers inclouen tant accions individuals com grupals, es van iniciar el 24 d’octubre i està previst que finalitzen el 14 de desembre, amb una duració aproximada de 150 hores.

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Cocentaina ha posat en marxa uns tallers d’orientació laboral dirigits al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social. Són més de 60 les persones que es beneficien d’aquestes accions que tracten temes tan importants com l’historial professional de cadascú, la creació del perfil professional o la planificació de la recerca d’ocupació.

L’objectiu dels tallers és millorar la situació laboral d’aquestes persones, eliminant les problemàtiques de discriminació que obstaculitzen el seu accés efectiu al mercat de treball. La metodologia dels tallers es basa en la mobilització i l’estímul per a la recerca d’ocupació.

Els tallers estan coordinats per l’equip social de base del departament de Benestar Social i compten amb dos orientadores laborals que s’encarreguen de desenvolupar els tallers i fer-ne el seguiment de l’evolució individual.

La regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, ha apuntat que el "risc social va vinculat, majoritàriament, a la falta d’un treball digne" i explica que "posem en marxa aquest programa per a dotar a les persones de ferramentes per trobar feina i així ajudar-los amb l’eixida de la situació-problema en què es troben".