El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

600.000 euros de la Generalitat per acabar la rehabilitació de les vivendes de Sant Jordi

Urbipedia
Ho ha gestionat l'alcalde, Ton Francés, aquest dilluns a València

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, se n'ha vingut de València aquest dilluns amb el compromís en ferm de la dotació de 600.000 euros per part de la Generalitat per acabar la rehabilitació del grup de vivendes 'Sant Jordi' situat al barri de l'Example. Els treballs haurien d'estar enllestits el 2012, però els impagaments de la GVA ho impediren. Ara, l'obra ha passat a mans de la Conselleria des de l'IVSA, el que facilita la gestió. D'altra banda, Francés ha traslladat a València la necessitat urgent d'enderrocar les fàbriques abandonades de la Beniata, que estan en runes total.

Les obres van començar el 2011 i haurien d'haver-se acabat l'estiu de 2012. Però la crisi i la quasi fallida tècnica de la Generalitat obligaren a paralitzar-les perquè la constructora no cobrava. Des d'aquell 2012, tant veïns com ara Ajuntament han mostrat el seu desacord a l'entitat autonòmica fins que ara, el maig de 2015, l'alcalde ha aconseguit la resposta afirmativa del Consell.

L'IVSA, institut de la vivenda, cedeix l'obra a la Generalitat, el que facilita les coses. En paral·lel, s'assigna una dotació de 600.000 euros i en breu, es modificarà el conveni entre Ajuntament i Generalitat.

Segons Francés, "amb aquesta intervenció es troba una solució que esperem que aconseguisca finalitzar un llarg procés de negociació de l'Ajuntament d'Alcoi davant la Conselleria d'Infraestructures perquè una justa reivindicació dels veïns afectats arribés al ser una realitat. Lamentem que la Conselleria haja tardat tant a buscar una solució i els perjudicis que aquest retard ha provocat als veïns". 

Demolició a la Beniata

D'altra banda, en breu s'acometrà la demolició de les naus industrials abandonades de la Beniata, que es troben en runa total. L'Ajuntament ha alertat dels perills que per a la població i el trànsit rodat té aquesta zona i ha interposar sancions a la Generalitat per valor de 34.000 euros.