El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

600 anys de tradició en la Fira d'Ontinyent

La xifra d'assistens podria superar els 250.000 visitants d'altres anys, segons les previsions fetes des de l'Ajuntament, si la climatologia acompanya.

La ciutat valldalbaidina acull entre els dies 16 i 19 de novembre la seua tradicional Fira, que amb 600 anys d'història aposta en la seua oferta pel comerç, la gastronomia, l'automoció i les atraccions lúdiques.

La coordinadora de la Fira i regidora de l'Ajuntament d'Ontinyent, Sayo Gandía, destaca que enguany s'ha escollit la tradicional Coca de Fira com l'element identificatiu al qual vincular el conjunt de la Fira i de la qual s'oferiran més de 3.000 racions a preus populars.

El recinte de la fira es divideix en tres espais, que enguany disposaran d'elements distintius per a definir cadascun d'ells. Es tracta de l'àrea de comerç, amb unes 250 parades de productes gastronòmics i d'artesania, així com una zona dedicada al comerç local; l'espai Firauto, 6a edició de la Fira d'automoció amb més de 3.500 m d'exposició; i la zona d'atraccions, amb més de 40 atraccions mecàniques per a totes les edats.

Aquesta oferta estarà disponible per a aquest cap de setmana, del 17 al 18 de novembre, encara que per al dia 19 està programat el dia de la bici; per al diumenge 25 la representació teatral de l'obra Cyrano de Bergerac (al teatre Echegaray); i fins al 17 de febrer en la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara l'exposició memòria de la modernitat; iniciatives totes aquestes amb què complementar l'oferta firal.

Un poc d'història

La celebració de les fires en l'època moderna emanava d'una concessió reial i tenia una periodicitat anual. En aquest esdeveniment s'oferia una gran diversitat de productes, que permetien abastir dels gèneres bàsics a les economies modestes, i de mercaderies que s'oferien en ocasions concretes als poderosos.

Encara que no es disposa del document original de la concessió del privilegi per a la celebració de la Fira d'Ontinyent (atorgat el 22 de març de 1418), sí que consta la seua confirmació en el fur 329 aprovat en les Corts Valencianes de 1626.

Accedeix a tot el programa de la fira clicant en la següent imatge.