El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

7.000 persones s'han donat cita en Benilloba per a celebrar la XXXIIa Trobada de l'Alcoià i el Comtat

Muixeranga durant la celebració de la Trobada.

La Trobada d'Escoles en Valencià de les nostres comarques, celebrada aquest 8 de juny a Benilloba, ha congregat a més de 7.000 persones, pertanyents a comunitats educatives, famílies, veïnes i veïns, associacions de cultura popular i entitats de tota mena.

El president de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, Francesc Gisbert, ha qualificat d’"èxit" la Trobada "gràcies a la implicació de la comunitat educativa, associacions de tota mena, famílies, l’Ajuntament de Benilloba..."  i ha remarcat: "Per a nosaltres, les Trobades són una festa per la llengua i la reivindicació del model d’escola que volem: democràtica, participativa, moderna, inclusiva, humana, solidària i, per descomptat, en valencià".

Durant la trobada s'ha gaudit de les cercaviles amb cabuts i la colla muixeranguera Penyeta Blanca de Cocentaina, la inauguració del mural ceràmic commemoratiu de la Trobada 2019 amb la dansà de Penàguila, els contes de la narradora Laura Comín, els 80 tallers escolars, el concert del cantacançons Dani Miquel, el sopar de germanor, la cançó de la Trobada, el correfoc amb els Dimonis Rafolins d’Alqueria d’Asnar...

Per la seua banda, la directora del centre Verge dels Dolors de Benilloba, Marisa Martínez, ha explicat que la Trobada ha sigut '"molt emocionant, hi ha acudit una afluència massiva de gent i el poble ha estat de gom a gom". La festa pel valencià es començà a gestar en setembre i, des d’aleshores, l’organització ha desenvolupat moltes activitats, com per exemple la conferència sobre toponímia valenciana que oferí el professor de la Universitat d’Alacant, Francesc Xavier Llorca.

L’assistència a la Trobada ha tingut al seu abast l’exposició d’Enric Morrió 'Benillobers als Estats Units d’Amèrica 1860-1920', la mostra de Rafael Julià, dedicada als telers, i l’exposició '50 anys d’escola en valencià'. Allioli i Cactus han sigut els encarregats de cloure aquesta jornada de convivència.