El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

7 municipis de l'Alcoià i Comtat tindran punt de vacunació

Imatge facilitada per Sanitat

Hi haurà punt de vacunació a Alcoi, Cocentaina, Muro, Banyeres de Mariola, Ibi, Castalla i Onil.

Els altres 25 municipis de les comarques tindran un punt de vacunació de referència a un municipi proper.

La Conselleria de Sanitat treballa amb els diferents departaments de salut per a organitzar el procés de vacunació massiva, que començarà segons està previst, l'1 d'abril. La Generalitat preveu vacunar cada setmana a 400.000 persones, fins a arribar als quasi 4 milions d'habitants. Són totes les persones entre 18 i 80 anys, a excepció grups que ja han rebut la vacuna com sanitaris o personal d'emergències.

S'han establit un total de 161 punts de vacunació, i a les nostres comarques hi haurà 7 als municipis d'Alcoi, Ibi, Castalla, Cocentaina, Muro, Banyeres de Mariola i Onil. En els municipis de menys de 10.000 habitants, que en el nostre cas són Muro, Banyeres i Onil, el punt de vacunació estarà ubicat molt probablement al centre de salut. En la resta, es determinaran locals municipals que han de complir certes característiques com estar ubicats el més a prop del nucli de població i ser accessibles tant en vehicle particular com en transport públic. També han de reunir les condicions per poder establir circuits d'entrada i eixida per tal d'assegurar que es mantenen les distàncies. Pel que fa a la resta de pobles sense punt de vacunació, se'ls assignarà un punt de referència a un municipi proper.

Es preveu també una sala de postvacunació, on s'ha d'esperar 15 minuts després de rebre la dosi per si hi haguera alguna reacció adversa. Sanitat explica que fins ara, sobre "esdeveniments adversos", s'han detectat 10 per cada 10.000 dosis administrades.

Sanitat diu que la idea és administrar com més vacunes millor en el menor temps possible. Volen un "procés de vacunació efectiu, àgil i equitatiu" al mateix temps que "es té en compte la necessitat de continuar amb l'assistència sanitària habitual dels centres sanitaris". Per això fins ara als grups vulnerables se'ls ha vacunat als centres de salut, però ara s'establiran espais de vacunació específics en molts municipis.