El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

7 municipis de les comarques rebran ajudes per a millorar l'accessibilitat en els edificis públics

El director d'administració pública Toni Such explica als Ajuntaments els papers a presentar per a rebre la subvenció

L'Orxa, Gorga, Balones, Planes, Benilloba, Onil i Tibi estan inclosos en els quasi 600.000 euros que la Generalitat destina a obres per eliminar barreres físiques.

La Generalitat invertirà 595.694 euros enguany per a obres que milloren l'accessibilitat en edificis públics. Entren dins d'aquesta subvenció un total de 25 municipis alacantins, dels quals 7 corresponen a les comarques de l'Alcoià i el Comtat.

Les ajudes van dirigides a municipis de menys de 50.000 habitants, i l'objectiu, segons diu Toni Such, director general d'Administració Local, és "fer efectiva la igualtat", amb obres que eliminen barreres arquitectòniques en Ajuntaments, centres de la tercera edat, centres socials, poliesportius, consultoris o centres culturals. Les localitats que tinguen un pressupost municipal inferior al milió d'euros podran cobrir el 100 per cent de les obres amb l'ajuda de la Generalitat. Si està per sota dels 10 milions, podran subvencionar fins al 65 per cent, i si superen els 10 milions, la subvenció cobrirà el 45 per cent. Per a rebre l'ajuda, les obres han d'estar executades abans del 31 d'octubre del 2019.

En tota la Comunitat Valenciana, la inversió és de quasi 4 milions d'euros per a 119 municipis.