El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

7 persones participen en el programa de millora física postcovid de l'Ajuntament d'Alcoi

Equip del programa postcovid

El programa comença la setmana pròxima al complex esportiu Eduardo Latorre

Un equip amb fisioterapeuta, tècnic de l'activitat esportiva i nutricionista guiaran els 7 assistents per a recuperar la seua capacitat respiratòria després d'haver passat el coronavirus.

De les coses que aprenem del coronavirus, sabem que qui la supera de vegades pateix seqüeles. Des de la regidoria de Salut Pública d'Alcoi expliquen que "la síndrome post-UCI engloba una deterioració global: en l'àmbit cognitiu, físic i emocional. Hi ha un mal respiratori i una pèrdua molt marcada de massa muscular amb gran feblesa generalitzada. També hi ha afectació a nivell funcional, de metabolisme com les polineuropaties i els trastorns circulatoris, ja que la mateixa immobilitat afavoreix l'aparició d'edemes o trombosis venoses".

Per tot açò, l'exercici terapèutic i els exercicis respiratoris es fan essencials per una recuperació adequada, i això és el que es vol aconseguir amb el Programa de Millora de la Condició Física Post Covid-19 de l'Ajuntament d'Alcoi.

L'equip del programa l'integren Carla Lloret com a fisioterapeuta, Javier Aura i Saúl Bernabeu com a Tècnics d'Activitat Física i Andrea Ferrándiz com a tècnic d'Activitat Física i Nutricionista. Han entrevistat als 7 pacients que participaran en el programa, per avaluar les seues capacitats físiques i respiratòries, així com hàbits esportius i composició corporal. Els participants es dividiran en dos grups, un amb afectació severa i altre amb afectació moderada. Tots han sigut derivats des de l'Hospital Verge dels Lliris, ja que és el Departament de Salut d'Alcoi qui coordina el programa amb l'Ajuntament.

El programa es farà al complex esportiu Eduardo Latorre

Miguel Juan Reig, regidor de Salut Pública, diu que és un programa "gratuït per a la ciutadania del nostre municipi que té com a objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida d'aquests pacients que han superat el llarg període d'hospitalització per la Covid i les seqüeles que els ha provocat. Esperem ajudar a les persones perquè es recuperen de la millor manera possible".