El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

72 famílies de l'Alcoià-Comtat participen en un estudi per conéixer l'expansió del Coronavirus a l'estat

Proves de l'estudi de seroprevalença.
  • S'ha seleccionat tres zones censals per a fer l'estudi, amb 24 famílies cadascuna, a les nostres comarques.
  • Una a Ibi -Riu dels Caixes-, una altra a Alcoi -La Fàbrica- i una altra a Cocentaina.

Aquesta setmana ha començat l'estudi nacional de seroprevalença per Coronavirus, que permetrà conéixer les dimensions de l'epidèmia a Espanya. 72 famílies de les nostres comarques han sigut seleccionades per a participat -de manera voluntària- en l'estudi, que determina si la persona ha sigut portadora del virus en algun moment.

L'Institut Nacional d'Estadística, encarregat de l'estudi, ha seleccionat tres zones censals, amb 24 famílies cadascuna, a les nostres comarques: Una a Ibi -Riu dels Caixes-, una altra a Alcoi -La Fàbrica- i una altra a Cocentaina.

S'està telefonant als seleccionats des dels Centres de Salut corresponents, per a consultar la seua participació voluntària en l'estudi. La presa de mostres té lloc en cada Centre de Salut, i excepcionalment a domicili si el participant té impossibilitat per a desplaçar-se.

La duració de l'estudi és de nou setmanes, amb un grup de 12 famílies seleccionades la primera, altres 12 famílies la segona i descans la tercera setmana. Es repeteix una 2a i una altra 3a tanda. Se'ls dóna als participants informació per escrit, i tot està documentat.

L'Estudi Nacional de Seroprevalença per Coronavirus es realitza per a conéixer les vertaderes dimensions de l'epidèmia COVID-19 a Espanya. S'estudia l'estat immunològic de la població, tractant-se d'un estudi seroepidemiològic que proporcionarà estimacions de prevalença d'infecció present o passada amb suficient precisió.