El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

8 alumnes d'Alcoi i Muro, premiats en el Concurs Nacional de Pintura Infantil i Juvenil

Tots els premiats, imatge facilitada per l'Ajuntament.

Normalment l'acte de lliurament de premis es fa al Palau Real del Marró amb la presència d'Elena de Borbó, però donada la situació pandèmica, s'han fet actes locals.

Aquest són els joves artistes premiats:

644 dibuixos de 298 col·legis de tota Espanya han participat en el Concurs de Patrimoni Nacional de Pintura Infantil i Juvenil. I entre tots ells, l'alumnat de l'Escola Municipal de Belles Arts d'Alcoi, que s'ha endut diversos premis i mencions. En concret, els següents:

  • Àfrica Hidalgo Rubio. 2n Premi de la categoria de Primària. Curs 6é Primària CEIP El Bracal de Muro d'Alcoi. Obra: El adelfal
  • Ana Peidro Arévalo. 3r Premi de la categoria de Primària. Curs 6é Primària. Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer d'Alcoi. Obra: El descans etern del rei.
  • Mauro Pérez Senabre. Accèssit categoria de Primària. Curs 5é Primària CEIP El Romeral Alcoi. Obra: Monestir Santa María la Real de Burgos.
  • Laura Peñalver Belda. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària Col·legi Santa Ana Alcoi. Obra: Llum sagrada.
  • Ana Botella Navarro. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària. Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer d'Alcoi. Obra: El palau encantador.
  • Noelia Coloma Santonja. Finalista categoria ESO. Curs 1r ESO. Col·legi Esclaves CSJ Alcoi. Obra: La granja vestida de blanc.
  • Paula Blanquer Iborra. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària CEIP El Romeral Alcoi. Obra: La catedral dels colors.
  • Adrián Martorell Requena Finalista categoria Primària. Curs 6é Primària. Col·legi Salesians Joan XXIII Alcoi. Obra: La nit estrellada.

També s'han lliurat diplomes a altres 11 alumnes que han estat seleccionats. El lliurament de premis i diplomes s'ha fet a Alcoi, a l'IVAM CADA, amb l'assistència de l'alumnat premiat, familiars, direcció de cada centre, el professorat de l'Escola Municipal i els regidors de cultura i educació. El regidor d'educació Alberto Belda destaca "la gran quantitat i qualitat de la pedrera d'artistes que hi ha a la nostra ciutat, no sols en el món de les Belles arts, també en altres camps de la cultura com la dansa, la música o l'actuació. Tenim una joventut molt compromesa amb la cultura i des de l'ajuntament treballem per a donar-los les eines perquè puguen aprendre i millorar amb aquesta Escola Municipal o amb el Conservatori o l'Escola Municipal de Teatre".