El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

8 col·legis s'uneixen per ajudar als estudiants a decidir el seu futur

Quasi tots els col·legis d'Alcoi, concertats i públics, amb alumnes en edat de triar estudis, han organitzat de manera conjunta unes jornades amb 100 professionals en actiu i més de 1.000 alumnes.

Al llarg de tota aquesta setmana, l'edifici Carbonell del Campus d'Alcoi de la UPV acull les Jornades d'Orientació Acadèmica i Professionals, una oportunitat perquè alumnes de tercer i quart d'ESO pregunten a professionals en actiu sobre el seu dia a dia en el treball, motivacions o beneficis de la seua faena. Una manera d'ajudar-los a decidir, ara que han de triar si fan Batxillerat o un mòdul formatiu.

És una activitat que els col·legis Paules i Carmelites han organitzat per als seus alumnes durant els últims anys, i que ara organitzen en col·laboració amb tots els centres, públics i privats, que han volgut unir-se. Així, són 8 centres alcoians els que participen en les jornades: l'IES Pare Vitòria, el CIP FP Batoi, i els col·legis Esclaves, Salesians Sant Vicent Ferrer i Salesians Joan XXIII, Arnauda, Paules i Carmelites. "Un exemple de col·laboració i inclusió entre tots els departaments d'orientació de tots aquests centres", expliquen els organitzadors.

Al llarg dels diferents matins, els joves han pogut participar en tallers sobre Batxiller, Cicles Formatius o activitats del Centre Cervantes Jove. Però també parlar en professionals de treballs en els quals estan interessats. Des d'ARAMULTIMÈDIA ens sentim orgullosos de participar cada any per atraure joves cap al periodisme local i de proximitat.