El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

8 idees es podran convertir en empreses gràcies al nou projecte ACTIVA ÁGORA

El regidor Manolo Gomicia i el director del CEEI Jesús Casanova, presenten el programa ACTIVA ÁGORA
El CEEI i l'Àgora col·laboren en aquest programa on s'ajudarà a emprenedors a fer realitat la seua idea de negoci

Fins al 22 de febrer hi ha temps per apuntar-se a aquest projecte o s'oferiran tutories individuals i grupals, formació, assessorament per al finançament, un espau a l'Àgora d'Alcoi i molt més suport. L'objectiu és que en acabar el programa, 8 idees empresarials es puguen convertir en negocis.

El CEEI Alcoi-València i l'espai Àgora d'Alcoi tornen a unir esforços per a potenciar l'emprenedoria a les nostres comarques. Ara presenten ACTIVA ÁGORA, un nou projecte per ajudar a aquells que tenen una idea de negoci a fer-la realitat.

Així, aquelles persones que tinguen una idea en el seu estat inicial, poden presentar-se a aquest programa i optar a ser una de les 8 idees que entraran en un procés de tallers formatius, tutories o activitats de capacitació.

El programa complet en el qual participaran els seleccionats durarà 4 mesos, del 7 de març al 23 de maig. Durant aquest temps podran ocupar de manera gratuïta un espai en l'Àgora per a poder treballar en el seu projecte. A més, tindran una tutoria grupal cada quinze dies per a resoldre dubtes i posar en comú experiències o inquietuds. I disposaran de 4 hores de tutories individuals per a tractar qüestions particulars del seu projecte. També es farà formació, que en principi anirà orientada al màrqueting, les finances bàsiques per a emprenedors, la planificació i la presentació final del projecte; tot i que el director del CEEI Alcoi Jesús Casanova explica que aquesta formació variarà per adaptar-se a les necessitats i peticions els participants. També se'ls orientarà sobre les ajudes i subvencions a les quals poden accedir, amb menció especial a les ajudes locals INMPULS. El pas final serà la presentació de la idea de negoci, ja llista per a llançar al mercat, davant d'un públic format per altres emprenedors i empresaris.

En definitiva, com diu el regidor Manolo Gomicia, es tracta d'oferir "formació, orientació i carinyo per augmentar el número d'emprenedors". Tot i que el projecte el presenten el CEEI i l'Ajuntament d'Alcoi, estan oberts a idees empresarials de tot l'Alcoià i el Comtat. El període per a inscriure's finalitza el 22 de febrer, i el dia 26 està previst que es done a conéixer les 8 idees empresarials que participen en aquesta primera edició d'ACTIVA ÁGORA. La previsió és tornar a repetir el programa en l'últim trimestre de l'any.