El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

8 joves alcoians amb baix nivell de formació se sumen al programa Jove Oportunitat ‘JOOP’

8 joves alcoians amb baix nivell de formació se sumen al programa Jove Oportunitat ‘JOOP’

Aquesta iniciativa promou la realització de tallers d'assessorament i motivació per a joves que han abandonat els estudis

El programa 'JOOP' Jove Oportunitat ofereix més oportunitats a 8 joves per a tornar-los a motivar en l'àmbit de formació mitjançant tallers d'assessorament

Jove Oportunitat ‘JOOP’, és una iniciativa que promou la realització de tallers d'assessorament i motivació per a joves amb baix nivell de formació i que han abandonat els estudis, promoguda per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Compta amb el finançament del Fons Social Europeu-Iniciativa d’Ocupació Juvenil. 

Aquest és el primer any que Alcoi du endavant aquest programa gràcies a les gestions de la regidoria de Joventut, en el qual hi han participat i completat amb èxit 8 joves alcoians d'entre 16 i 21 anys, dels quals dos han decidit reincorporar-se a l’E.S.O, un a l’escola d’adults, i cinc han superat els exàmens de competències clau del SERVEF.

Els joves en l'acte de cloenda, han rebut un diploma el qual els recorda, els sis mesos de duració del programa en el qual han visitat 20 empreses de la província, la convivència amb professionals de, com a mínim, 10 sectors distints, a més de dos jornades de convivència; la primera d’elles a Biar, i la segona a Benaixever.

María Baca, regidora de Joventut, destaca l'èxit obtingut, que ha sigut "molt satisfactori, ja que tots els participants han avançat d’una manera notòria en la visió del seu món, han aprés a valorar les virtuts alienes i pròpies, així com a tolerar i conéixer els defectes dels altres. En definitiva, a tenir esperança a l’hora de canviar el seu destí".