El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

8 museus obrin les portes a Alcoi en el Dia Mundial del Turisme

Ets capaç de nomenar els 8 espais museístics de la ciutat d'Alcoi? Tots ells fan jornades de portes gratuïtes aquest dissabte pel Dia Mundial del Turisme. Però això no és tot, perquè hi haurà rutes, scape room o tast d'oli, entre altres. Ací tens tota la programació:

Hi haurà portes obertes a tots els centres museístics de la ciutat, que ja són 8 després de l'apertura de l'IVAM-CADA d'Alcoi, que participa per primera vegada. També rutes guiades com l'exitosa del cementiri, o propostes d'empreses com un tast d'oli. Tot aquest cap de setmana del 28 i 29 de setembre.

Encara no hem oblidat la Setmana Modernista, i ja tenim la celebració del Dia Mundial del Turisme. Dissabte hi haurà jornada de portes obertes als 8 espais museístics de la ciutat: el Museu de la Festa, el Museu dels Bombers, l'Explora, l'Isururs, el Refugi, el Museu Arqueològic Camil Visedo, la Capella de l'Antic Asil i, per primera vegada, l'IVAM CADA Alcoi.

Però a més es proposen moltes activitats per aquest cap de setmana. Per exemple, hi haurà música de jazz itinerant, des de la Capella de l'Antic Asil fins a l'IVAM CADA Alcoi. Primer es farà un concert a les 20 hores en la Capella. i després a les 21,30 hores a l'IVAM. I el MUBOMA proposa una original activitat: una prova de fugida del museu, rememorant l'incendi de 1985. Una manera de valorar la recuperació d'un recurs històric, com és l'edifici que alberga el museu dels bombers.

I també tindrem la participació d'empreses privades, com Guiarte con Arte que farà rutes guiades. O una mostra de l'oleoturisme que està en ascens, amb una visita a Masia la Mota i un tast de l'oli verge que produeixen en el cor de la Font Roja.

Tota la informació a l'oficina de turisme d'Alcoi

Presentació del DIa Mundial del Turisme, amb representants de Masía la Mota, el MUBOMA, i les regidories de turisme i cultura

Turisme com a creador d'ocupació

El lema d'enguany del dia mundial del turisme és 'turisme i ocupació un futur millor per a tots'. La regidora de turisme Lorena Zamorano explica que es tracta de mostrar els recursos turístics als veïns, que són els millors ambaixadors de la ciutat. Però a més assegura que cada any creix el sector, amb la creació d'empreses com Guiarte con Arte o nous allotjaments com Casa Timoteo, "empreses relacionades amb el turisme perquè veuen que hi ha potencial. I és important que sector públic i privat vagen de la mà".