El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

8 partits de sanció per a Rafeta

Rafeta, el dia del partit davant el Benigànim CF. Foto: Vicent Gandia
  • Rafeta desmenteix part de l'acta de Mireira Doménech
  • El técnic de l'Agullent admet no haver abandonat el terreny de joc després de l'expulsió
  • L'entrenador de Muro demana disculpes tot i que pensa que la Federació hauria d'enviar àrbitres més experimentats per arbitrar una 2a Regional on hi ha mancança d'educació esportiva.

Amb la competició aturada, el futbol comarcal torna al primer pla per assumptes extraesportius. I és que el darrer partit entre l'Agullent i el Benigànim encara està fent que parlar, en concret per tot el que va passar en els darrers cinc minuts. Retrocedint al moment clau del partit, corria el minut 87 quan el lateral dret de l'Agullent, Josep va ser objecte d'una dura entrada pel lateral esquerre del Benigànim, Alex. El futbolista ontinyentí de l'Agullent, que es va estampar contra un dels barrots que delimiten el terreny de joc amb la zona d'espectadors, va quedar estés en terra amb una lesió que pintava molt malament, però que, afortunadament després de passar per l'hospital, es va quedar amb un colp molt fort. La jugada va desencadenar una gran tangana que va acabar amb l'expulsió del tècnic de l'Agullent Rafa Vilaplana "Rafeta", amb el jugador Alex sense l'expulsió, reclamada per tota la banqueta de l'Agullent, i amb el final de l'encontre xiulat uns minuts abans de l'hora, per l'àrbitre de l'encontre, Mireia Doménech, una jove col·legiada que va decidir liquidar el partit davant la pressió dels incidents i de les reaccions dels protagonistes.

Redacció de l'acta
Hi havia expectació per la redacció de l'acta i la descripció dels incidents que van ocórrer als darrers minuts del matx, sobretot per la possible sanció a l'entrenador de l'Agullent. Doncs, el Comité s'ha pronunciat i ha sancionat Rafeta amb 8 partits, desglossats de la següent manera: 4 per llenguatge ofensiu, groller i obscè, altres 3 per expulsió directa i no abandonar el terreny de joc i 1 més per insults, amenaces i empentes. Una decisió dura, però esperada pel tècnic de l'Agullent que ha volgut donar la cara i donar la seua versió.
L'entrenador de Muro ha reconegut que esperava una penalització d'aquesta duresa, però afirma estar sorprès i indignat perquè considera que l'àrbitre "es va inventar la meitat de l'acta". Segons Rafeta, Mireia Doménech el va acusar d'insultar-la amb el qualificatiu de "boja", un fet que nega el tècnic, adduint que eixa paraula "li la vaig dir al futbolista del Benigànim que havia fet l'entrada tan dura a Josep". A més, el míster afegeix que l'acta descriu que "de camí a vestidors vaig empentar a tots els jugadors del Benigànim que se'm posaren per davant. Totalment erroni" De totes les inculpacions, Rafeta admet que no va abandonar el terreny de joc després de ser expulsat a causa de "la tensió que hi havia veient com estava Josep en terra".
Els descontent recurrent que va envoltar el partit i el post focalitzava la crítica cap a la Federació. En este sentit, Rafeta assegura que "ho hem parlat jugadors i entrenadors i pensem que la Federació no hauria d'enviar a gent tan jove a estos partits de 2n Regional, sense liniers i on hi ha una mancança d'educació esportiva. Fa falta gent més major, amb més experiència que es fan més respectar". En este sentit, cal aclarir que Mireia Doménech té 18 anys i no 16 com va circular al llarg de l'esmentat partit.

Demanar disculpes
L'entrenador de l'Agullent conclou reconeixent que tots nosaltres "hem de posar de la nostra part. M'agradaria demanar disculpes a l'àrbitre i al seu informador per les errades que vaig poder cometre". Des del club agullentí també s'ha volgut donar les gràcies al físio del Benigànim que va romandre amb el futbolista Josep fins que va arribar l'ambulància.
A partir d’ara, a Rafeta no li queda altra que veure el partit des de la barrera, és a dir, acomplir els 8 partits de sanció de les 17 jornades que queden per disputar, fora de la banqueta agullentina.