El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

80 persones assisteixen a la Jornada per la Gestió Pública de l’Aigua

Taula redona de la jornada “Clar com l’Aigua”

La jornada ha tingut lloc aquest dissabte 6 d'abril a les instal·lacions del Campus d'Alcoi de la UPV.

Sota el nom "Clar com l'Aigua" la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l'Aigua ha organitzat una jornada per a defensar la municipalització dels serveis d'aigües d'Alcoi. Segons els organitzadors, durant la jornada s'ha coincidit que "només una gestió pública pot garantir la transparència, la participació i la sostenibilitat". Asseguren també que continuaran amb les seues activitats per tal d'aconseguir la remunicipalització del servei d'aigües d'Alcoi.

Entre els ponents de la jornada, Josep Lluís Henarejos, gerent d’Aguas Municipales de Xàbia SA, empresa 100% de titularitat municipal, ha considerat que Alcoi "es troba en una situació molt avantatjosa per a gestionar directament el servei d’aigües i que la pròxima finalització del contracte amb Aqualia és una bona oportunitat per a recuperar el servei". Ademés, ha destacat que l’existència d'un campus de la UPV en Alcoi podria facilitar l’accés dels suports tecnològics necessaris, tal com estan fent-ho ja a Xàbia.

Altres ponents com Francesc La Roca, doctor en economia i soci fundador de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, ha fet valdre la transparència de la gestió pública enfront de l’opacitat informativa de les empreses privades. D'altra banda, el membre de la Taula de l’Aigua de Terrassa Francisco Rodríguez ha considerat que la remunicipalització és molt més que la gestió directa, ja que significa també un procés d’apropiació cultural i de corresponsabilitat ciutadana.

Per a concloure la jornada ha tingut lloc una taula redona, on també han participat Fernando Antón (secretari general del cicle de l’aigua de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO), Pilar Moncho (regidora d’Aigües i Sanejament de l’Ajuntament de Sueca) i Jordi Martínez (regidor de Medi Ambient i d’Obres i Serveis Públics de l’Ajuntament d’Alcoi).