El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

80 persones han trobat feina gràcies al 'Portalemp' d'Alcoi

Portalemp
Es tracta d'un portal web d'ocupació amb un seguiment personalitzat fora de la xarxa

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Alcoi va iniciar a finals de 2017 'Portalemp', una web que naix amb l'objectiu de crear ocupació. El regidor Manolo Gomicia ha contat a ARAMULTIMÈDIA que aquesta eina és molt més que un portal web d'ocupació, ja que també ix de la xarxa fent "un seguiment personalitzat" de cada persona que es dóna d'alta en Portalemp

L'ocupació és un dels problemes que més ha preocupat a tothom en els últims anys. L'atur i el treball precari ha sacsejat a treballadors de totes les edats i amb més o menys competències. La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Alcoi va iniciar a finals de 2017 'Portalemp', una web que naix amb l'objectiu de buscar la solució més adequada entre una persona que busca feina i una empresa. El regidor Manolo Gomicia ha contat a ARAMULTIMÈDIA que aquesta eina és molt més que un portal web d'ocupació, ja que també ix de la xarxa fent "un seguiment personalitzat" de cada persona que es dóna d'alta en Portalemp.

La iniciativa, de moment, no va malament, ja que en uns 6 mesos han aconseguit incorporar-se a un lloc de treball 80 persones, segons dades que ha donat el mateix regidor. Per beneficiar-se de 'Portalemp' cal registrar-se en la web. Uns dies més tard, un tècnic d'Àgora es posarà en contacte amb la persona interessada per tal de concertar una entrevista on es buscarà "la solució més adequada". Manolo Gomicia insisteix en què cada cas és diferent quan una persona està aturada: "Pot ser que els falte formació o ajuda personal. Aquest segon cas es dóna en la gent que fa molts anys que està en l'atur, que ve desmoralitzada i no pot anar directament al món laboral". Per aquest motiu és important el seguiment personal.

Qualsevol persona pot inscriure's en 'Portalemp' i no cal inscriure's en el Servef. Les ofertes laborals que apareixen són molt diverses i no únicament en Alcoi. Gomicia afirma que "ens agradaria que tot el món treballara a Alcoi, però també pensem que la gent ha de trobar feina. Si aquesta feina està en Holanda o Alemanya, que treballe i després ja buscarem que torne". Aquestes ofertes internacionals arriben "gràcies a la relació que hem aconseguit amb Xarxa FP" amb més de 30 ciutats europees.

Des d'Àgora i la Regidoria de Promoció Econòmica conviden a la gent d'Alcoi i comarca a fer ús de 'Portalemp'. El regidor de l'àrea creu que tota persona que faça ús d'aquesta web estarà "encantada" perquè "hi ha poques ciutats que donen un servei tan personal i humà com el que donem nosaltres".