El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

80 tones d'acer per als 220 metres que uneixen de nou la Via Verda a Cocentaina

S'obri just un mes abans de la Fira de Tots Sants d'enguany, que podrà oferir la possibilitat d'arribar caminant a Cocentaina per la nova passarel·la.

20 anys després, s'uneix de nou la Via Verda a Cocentaina, amb una passarel·la de 80 tones per damunt de l'autovia. Han sigut unes obres complicades, i s'han refet els fonaments per adequar-les al terreny, o s'ha necessitat una gran grua per a posar el tram central, de 47,5 metres i 30 tones. 

Ja s'ha obert al trànsit de persones i bicicletes la nova passarel·la de la Via Verda de Cocentaina, que passa sobre l'autovia i uneix l'antiga esplanada del ferrocarril amb el polígon de la Lleona. En l'actuació completa s'han utilitzat 80 tones d'acer per a 220 metres de passarel·la. Cal destacar el tram central, tot elevat sobre l'autovia perquè no podien posar cap columna. Són 30 tones d'acer per a 47,5 metres, que s'hagueren d'instal·lar de nit amb una grua gegant. No és l'única complicació en aquesta obra, sinó que repetiren l'estudi geotècnic i fer nous fonaments, més grans, per assegurar que la passarel·la s'asseu bé en el terreny. Ens ho explica en el vídeo Miguel Campos, enginyer de Guerola, l'empresa constructora.

Així, per fi, torna a estar connectada la Via Verda de Cocentaina, després de 20 anys de reivindicació. Ha suposat una inversió de quasi 400.000 euros, costejats al 75 per cent per la Diputació, i la resta per l'Ajuntament. El col·lectiu Compromís per Cocentaina lamenta que el Ministeri, responsable de les obres que tallaren la Via Verda, no haja costejat l'actuació. També l'alcaldessa Mireia Estepa ho lamenta però considera que l'obra havia d'executar-se. 

Polítics de Cocentaina i Alcoi en la posada en servei de la passarel·la

 

 

El primer ciclista que travessa la passarel·la