El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

800 enquestes telefòniques per a diagnosticar les condicions d'habitabilitat d'Alcoi

És una proposta sorgida dels laboratoris de l'Observatori Municipal de l'Habitatge.

L'Ajuntament porta a terme aquestes setmanes un estudi diagnòstic amb enquestes a majors de 25 anys per determinar les mancances en els edificis alcoians i saber on es concentren les zones de major vulnerabilitat.

L'estudi s'allargarà durant vora un mes, durant el qual es cridarà a 800 alcoians majors de 25 anys perquè responguen un qüestionari. L'objectiu és conéixer "les mancances i necessitats en l'àmbit edificatori com per exemple l'accessibilitat, l'eficiència energètica i el grau de coneixement de les ajudes", expliquen des de l'Ajuntament. Però també servirà per a fer un perfil sociològic i saber on es concentren les zones de major vulnerabilitat. "Aquesta informació ens ajudarà sens dubte a tindre una visió molt més concreta de la realitat alcoiana quant a l'habitatge per millorar les accions i les polítiques de la nostra ciutat", diu la regidora d'habitatge, Maria Baca.

Durant el qüestionari, es preguntarà als participants sobre el tipus d'habitatge en el qual viu, el nucli de convivents, la grandària o l'accessibilitat. També sobre el grau de satisfacció amb les condicions d'habitabilitat i les expectatives que té. Com a demandant de vivenda es pregunta per la motivació, les condicions d'adquisició, el rang de preus que considerar assumibles, o el finançament. Altres de les qüestions són sobre el grau de coneixement de les diferents ajudes a l'habitatge o de les institucions que les promouen.

L'estudi és una proposta dels tallers dels laboratoris de l'Observatori Municipal de l'Habitatge, l'OMHA. És la segona activitat que es promou des de l'OMHA, després de les jornades de rehabilitació d'edificis.