El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

84 alumnes de les Paules netegen 12 quilòmetres del riu 

Fins i tot han trobat el tambor d'una rentadora. 
 

En total han arreplegat més de 100 quilos de residus dels rius Barxell i Polop. 

El col·legi diocesà Sant Vicent de Paul d'Alcoi s'ha sumat al moviment ambiental Green Week amb una activitat de neteja al riu. Ha sigut aquest 18 de juny i han participat un total de 84 alumnes amb una consigna clara, arreplegar com més residus millor durant les quatre hores que durava l'activitat. Els alumnes s'han distribuït en quatre grups, un que cobria des del pont de Cervantes fins a Batoi, un segon fins al pont de les Set Llunes, el tercer fins al Racó de Sant Bonaventura i el quart fins al Racó, en total 12 quilòmetres dels rius Barxell i Polop.

"La motivació i compromís dels 84 alumnes va ser exemplar, donant un clar exemple que la sensibilització ambiental entre els joves d'avui en dia és cada vegada més gran", expliquen des del col·legi. Van arreplegar més de 100 quilos de residus, sobretot ampolles de plàstic i vidre i llaunes, però també sabatilles, rodes de bicicleta i fins i tot el tambor d'una rentadora. Tots els residus que han acumulat els joves seran ara retirats pel departament de Medi Ambient d'Alcoi. 

Des de les Paules expliquen que "tot aquest volum de residus ens ha de fer reflexionar sobre la gran feina que ens queda al davant per intentar sensibilitzar la població a través de l'educació ambiental. No estaria de més que començara a realitzar-se campanyes de sensibilització al respecte, ja que si recollim els residus dels nostres gossos, perquè no recollir els nostres".