El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

9 agents involucrats en la lluita contra la violència de gènere a Cocentaina

Reunió de la comissió a Cocentaina.

Professionals de les forces de seguretat, benestar social, igualtat i atenció a les víctimes treballen de forma coordinada a Cocentaina per fer seguiment dels casos actius. 

El protocol Local d'Actuació Contra la Violència de Gènere de Cocentaina inclou la creació d'una comissió que es reuneix periòdicament per a revisar tot el treball que es fa així com els casos actius i sobre els que es fa seguiment. Aquesta comissió és important perquè compta amb tots els agents implicats, així està el reconegut grup MINERVA de la Policia Local, i agents de la Guàrdia Civil per part de les forces de seguretat. També participen des de l'àmbit local el departament de Benestar Social i l'Agència de Desenvolupament Local; i des de les comarques l'agent d'igualtat de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat. I com a recursos autonòmics tenim el Centre Dona 24h itinerant, l'oficina d'atenció a les víctimes del delicte, i un treballador del Centre de Salut. També participa la part social amb l'associació ACOVIFA

"La reunió va ser dura, però molt productiva i necessària", assegura Mireia Estepa, regidora de Benestar Social. "A més, va servir per a millorar els mecanismes de coordinació i compartir les bones pràctiques d’altres entitats, així com repensar les estratègies d’intervenció en els casos que ho precisaven".